Antonio Ciacci 1941 februárjában született az olaszországi Tivoli városában, aki később testvéreivel, Albertóval és Enricóal rock and roll együttest alapítottak. 1957-ben nevezte magát Little Tony-nak egyenesen Little Richard után, majd hamar alá is írtak a Durium Records. A kiadó főleg amerikai rock and roll dalok olaszországi kiadásával foglalkozott. A Little Tony & His Brothers még Angliában is sikereket ért el a ’60-as évek elején és ezt hazájukban is folytatni tudták.

Nagy sztár lett hazájában és külföldön is Antonio Ciacci, ami egyúttal sok pénzzel is járt. Az énekesnek három Lamborghini Miura is volt a birtokában, melyek közül az egyik az Azzurro Mexico nevű kék árnyalatot viselte. Az autót 1971-ben gyártották és csak két évvel később helyezték forgalomba Rómában. 764 darabot gyártottak a Miurából, de ilyen azúrkék színt eredetileg csupán 6 példány kapott, így Little Tony már akkor is igazán ritka gépet birtokolt.

Ezzel az azúrkék Miurával hódított az olasz sztár 2

Keveset tudni az énekes és a Lamborghini Miura kapcsolatáról, de a jelenlegi tulajdonosa úgy érezte, hogy az autónak felújításra van szüksége, ezért a Lamborghini saját felújítómestereit, a Polo Storico részlegét kereste meg a munkával, akik új állapotú autót adtak vissza neki. Az autót a Cernobbio-i Villa d’Este-nél láthatta először a Concorso d’Eleganza közönsége.

Ezzel az azúrkék Miurával hódított az olasz sztár 3

1966-os megjelenésekor a Lamborghini Miura volt a leggyorsabb autó, amit kapni lehetett. Azt tartják, hogy a Miurával a Bertone stúdiónál dolgozó Marcello Gandini megrajzolta a világ első szupersportautóját is. A kabin mögött, keresztben elhelyezett V12-es motor a P400 S-ben 365 lóerős és 388 Nm nyomatéka van. Kevesebb mint 7 másodperc alatt gyorsítja 100-as tempóra az 1,3 tonnás Miurát, mely akár 276 km/órával is száguldhat.

Ezzel az azúrkék Miurával hódított az olasz sztár 4

Most pedig hallgassuk meg az olasz Elvis-t, Little Tony-t: