Még kétségkívül szokatlan, de egyre elterjedtebb módja a befektetésnek az autó. Bár nem túl okos és rendkívül kockázatos döntés egy tartós műszai cikkbe, egy használati tárgyba öntei a pénzt, sokak számára mégis kifizetődő volt a hosszas várakozás. Bizonyára ennek reményében rakták el ezt a piros Dodge Challenger SRT8-ast is még bő 10 éve.

Ezen időszak alatt ráadásul az autó csupán néhányszor hagyta el a pótkocsit, legutóbb akkor, amikor a hirdetéshez szükséges képeket készítették. Amit nem vittek túlzásba, ahogyan az látható is. Az eladó álltása szerint még lemosva sem volt soha a Challenger, ezért lehet kissé poros, ám egész biztosan karcmentes a fényezése. A motort havonta egyszer indították be, a folyadékokra is ügyeltek, hogy életben tartsák az egészséges keringést. Az autót sosem helyezték forgalomba.

Ezt az autót már nem kifizetődő hajtani 2

A Dodge Challenger SRT8-as 6,1 literes, HEMI V8-as motort kapott 425 lóerővel, hozzá 5 sebességes automataváltót társítottak. Így kicsit több mint 5 másodperc alatt futja a százas sprintet. A Challenger nem mellesleg egy halom Mercedes-Benz-alkatrészt tartalmaz, így az első futómű a W220-as S-osztályból származik, a hátsó pedig a W211-es E-osztály öt lengőkarosa, de a differenciálmű és az ESP-rendszer is a németektől jött.

Az eBayen hirdetett példány már most közel az új árának megfelelő összeget mutat, így valószínűleg megtérül majd a tulajdonos befektetése. Kérdés, hogy ki venne egy ilyen autót, ha vehet egy teljesen új Dodge Challenger R/T Scat Packet is ilyen áron. Amivel aztán ugyanúgy nem mehet sehová, hogy értékes maradjon.