Mára a kihalás szélére sodródott az olasz Lancia, pedig temérdek gyönyörű és különleges autót köszönhet nekik az autóipar, talán ezért is vette fejébe a Manifattura Automobili Torino, hogy Ferrari alapokra megépítik a Stratos modern változatát és biztosan ez vezérelte az Automobili Amost is, amikor elkezdték újragondolni a Lancia Delta HF Integrale-t. Legújabb alkotásuk tehát a Lancia Delta Futurista, melynek eredeti változata nemcsak a raliban, hanem a közúton is ütőképes volt. Az összkerék-hajtású kompakt modell háromajtós ritkaság képében tér vissza, merész árcédulával.

Az egész projekt vezetője, Eugenio Amos azt ígéri, hogy tiszta, nyers és analóg lesz az új Delta is. Javarészt meghagyták a kocka formát és a menő szélesítéseket, minden éppen olyan, amilyen a 80-as években volt, de modern elemekkel dobták fel. Ilyenek a LED-es fényszórók vagy éppen a szénszálas betétek. Utóbbiak nemcsak dísznek vannak az autón, nagy mennyiségben használtak is karbonelemeket, aminek köszönhetően az autó súlya csupán 1250 kilogramm. A beltérben is megmaradtak a régi formák és a nagy mennyiségű Alcantara.

Életre kel az olasz legenda 2

A technikával is követték a HF Integralét, ebben is 2 literes, turbós négyhengeres motor dolgozik, átdolgozott kéziváltó és összkerékhajtás van az autó alatt. A teljesítmény azonban 330 lóerőre növekedett. Többet azonban nem árulnak el, csupán annyit, hogy az új Deltából húsz darabot készítenek és az áruk bő 96 millió forintnak megfelelő összeg.