Nem nagy dolog, apró odafigyelést igényel csak, sokak természetesen nem szándékosan parkolnak túl közel a mentőhöz, hanem mert bele sem gondolnak, hogy oda lehet be kell rakni egy hordágyat.

MINDIG HAGYJ SZABADON 2 MÉTERT A MENTŐ MÖGÖTT!

Akár minden héten beszámolhatnánk arról, hogy figyelmetlen autósok szorosan a mentő mögé parkolva akadályozzák a betegmozgatást. Volt már, hogy a házból sem tudták kihozni újraélesztett betegüket a bajtársak, de parkoltak már mentő kihajtóba is a kórház elé. Ezúttal ugyan szerencsére nem befolyásolta a beteg állapotát a meggondolatlan sofőr aki komoly dilemmát okozott a beteg mentőbe helyezésében.

A sofőr szerencsére némi kétségbeesett szirénázás után előkerült és elmondta, nem is gondolt bele, hogy a mentő hátuljánál azért kellett volna szabadon hagyni pár métert, hogy a hordágyon fekvő beteget gond nélkül tudják szállítani a mentők. Kérjük osszátok meg, hogy ne fordulhasson ilyen elő!

Az elmúlt fél éveben igen aktív volt a hazai mentősök hivatalos Facebook-oldala: Őri Kiss Zsolt mentőgépkocsi-vezető például élő videóban mutatott meg egy vonulást a délutáni csúcsforgalomban. Sajnos pofátlan parkolásokból sem volt hiány, január közepén egy Mercedes vezetőjének sikerült pont a kórház kapujában leparkolni, ezzel akadályozva a mentősök munkáját. De itt még nincs vége: