Nincs annál bosszantóbb, amikor elnézzük a parkolási zónát, és egy szép mikuláscsomag, esetleg kerékbilincs vár az autóhoz visszatérve. Bár szinte már minden nagyvárosban első az automata kutatása, annyi a fizetős hely, azért akadnak nehezen értelmezhető szakaszok. Főleg akkor kerülhetünk bajba, ha nincs elég aprónk és a mobilos parkolás sem opció. Áldozatunk így járt: amíg aprót váltott, már készült is a csomag, de a névtelen hős közbelépett. 

Az intézkedő erőket látva vett egy jegyet, és egy üzenettel együtt a szélvédőn hagyta azt. 
Hétköznapi hős győzte le a parkolási bírságot 2
Annyiban tévedett, hogy egy perc helyett elég öt percen belül váltani parkolójegyet. 
A szabályozás pontos szövege: “A közúti közlekedésről szóló 1988. I. törvény 15/C. §. – szerint pótdíjat kell fizetni, ha a jármű díjfizetés nélkül várakozik, vagy a kifizetett várakozási időt egy óránál rövidebb parkolás esetén 5 perccel, egy óránál vagy hosszabb időre megváltott parkolójegy esetén 15 perccel túllépik. 

Azonban a 30/2010 Főv. Kgy. rendelet 48.§. (3) bekezdése türelmi időt biztosít a díjfizetés nélkül várakozó jármű részre, és nem kell pótdíjat fizetni, ha a parkolójegy érvényességének kezdő időpontja és az ellenőrzés időpontja között nem telt el 5 percnél hosszabb idő.”

Tavaly is történt ilyen, ugyanígy pont karácsony előtt, szintén jegyvásárlás, és cetli kombó hárította el a bírságot. 
“Helló, láttam, hogy épp megbüntetnek, vettem neked egy parkolójegyet. Én tegnap egy utcányira kaptam egy kerékbilincset, úgyhogy tudom, milyen szar a büntetés. Ha bemutatod a jegyet, megúszod a kb. 6000 forintos csekket! Boldog karácsonyt!”

Hétköznapi hős győzte le a parkolási bírságot 3
(Forrás: Facebook)