A drift egy igen összetett és nehéz sport, aminek a lényege az autó tökéletes uralásának és irányításának látványos demonstrálása oly módon, hogy az autó lehetőleg egy centimétert se haladjon a szokásos módon, egyenesen.  
Törnek a kerekek, mint a ropi 1
Törnek a kerekek, mint a ropi 2

Törnek a kerekek, mint a ropi

Törnek a kerekek, mint a ropi

Törnek a kerekek, mint a ropi 6
Törnek a kerekek, mint a ropi 7
Törnek a kerekek, mint a ropi 8
Fotó megosztása:
Törnek a kerekek, mint a ropi 9
A drifting gyökerei Japánból származnak. Az 1960-as években itt rendezték meg először az akkoriban divatos, úgynevezett “touge” illegális hegyi versenyeket. A touge-versenyzők vagy más nevükön a “rolling zoku”-k egyetlen célja, hogy minél rövidebb idő alatt teljesítsék a hegyi út két kijelölt pontja közötti távot. Néhányan közülük a jobb idő kedvéért a rallyból ellesett kanyarvételi technikákat alkalmazták, ebből nőtte ki magát később a drift. Maga a sportág az 1980-as évek  japán utcai autóőrültek csoportjának köszönhető, akik hátsókerekes tuningolt autóikban rejlő lehetőségek kihasználását már nem tartották biztonságosnak a közutakon.
Törnek a kerekek, mint a ropi 10
Minden versenyen a stílust és a kanyartechnikát pontozzák a bírák, nem pedig az időt vagy a gyorsaságot. Ezért is kell a versenyzőknek rengeteget gyakorolni, edzeni. Vannak azonban, akik úgy gondolják, hogy elég egy hátsókerék-hajtású autót vásárolni és máris a kisujjukban van Ken Block összes tudása. Mennek is kifelé a haverokkal az utcára vagy parkolókba, hogy ők majd megmutatják, ki a legény a gáton, a barátok pedig fel is veszik a próbálkozásokat, amik a legtöbb esetben így végződnek.