Tilitoli
Tilitoli

Lancia Delta: Ilyet akartunk?

Lancia Delta: Ilyet akartunk?

Tilitoli
Megázott
Nyílhegy, vagy fogyatékos D-betű
Kétszínű
Kerek
Egyszínű
Üveges
Orrvizsgálathoz sorakozó!
Egyedi
Vicsorgó hód
LED-sor
Megváltozott
Közelről
Jetta? Jalta? Delta!
Olyan, mint amilyennek látszik
Ez is pajzsot mintáz
Apró szépség
Túl könnyű
Gombsor
Remek bőr
Osztva is csúszik
A gaz optika ezt tette vele
Matt bogár
Gyorsan szalad
Alvázvédő?
Oldalazva
Olasz
Hátezmegmiez?
Nézzük még egy kicsit!
Valamilyen kék
Dögös
Delta
Ismertetőjegy
Ivóvíz
Kisütött a nap is
Párban
A B-csoport veszélyesen gyors volt, ezért megszűnt
Az Alfa lett a sportos márka, ezért a Lanciát a Fiat lekapcsolta a rali vébéről
Turbó és kompresszor is töltötte a motort
Az 1980-as Év Autója volt
Tönkreverte a ralivilágot a Delta Integrale
Csőváz, középmotor, műanyag kasztni
Delta S4: csak a neve hasonlít az utcaiéra
11 rali VB-címet nyertek. Balról a Fulvia HF, a Stratos, a Walter Röhrl-féle Rally 037 és két Delta Integrale
Fotó megosztása:
Gyorsan szalad

Gyorsan szalad

Gyosan szalad


Hosszú idő óta ismét van Delta a Lancia modellpalettáján. Az első típus gyártása 1979-től 1995-ig húzódott és a második széria sem húzta 2000-nél tovább, így már éppen ideje volt bedobni az újat. A kínálatbővítés ráfért a Lanciára, mert a Deltával teljessé vált a márka modellpalettája is, hiszen a Delta pont a kisebb Ypsilon és a Musa, valamint a nagyobb Thesis és Phedra közé illik.
 
Persze a forma, név nem ér semmit, ha nincs mögötte nagy adag marketingmágia. A Delta ezért furcsa tipográfiájú feliratot kapott – ami elsőre inkább Jettának olvasható, másodikra Jaltának, Jeltának, aztán harmadikra, amikor már ciki, hogy analfabétának látszunk, akkor esik le, hogy ez tényleg Delta. Csak hiányzik az a fránya függőleges vonal a D-ből. A Delta a matematika nyelvét ismerőknek változást, különbséget jelent, de a stilizált kezdőbetű erősen hasonlít a nyílhegyre is.

Prémiummá vált

Túl könnyű

Túl könnyű

Túl könnyű


Amióta az anyacég eldöntötte, hogy a vállalaton belül az Alfa Romeo képviseli a sportos vonalat – az nem számított, hogy a Lancia a nyolcvanas évek második felétől hosszú ideig uralta a ralit – azóta a Lancia inkább a kényelemre, a luxusra törekszik. Sportosságnak csak a nyomai fedezhetők fel a méretesre dagadt, technikával gazdagon megtömött, csak turbós motorral és hatfokozatú (manuális, robotizált valamint automatikus) váltóval rendelhető Deltában.

A motorpalettán új motorok is megtalálhatóak, kezdetben ugyan csak két benzines – 1.4 literes 120, illetve 150 lóerővel, – valamint az 1.6-os 120 lóerős dízellel rendelhető a Delta, de később a 2.0 MultiJet 165 és az 1.9-es Twinturbo MultiJet 190 lóerővel is választható lesz, valamint érkezik az 1.8-as benzines Di Turbojet 200 lóerőnyi teljesítménnyel.

Nyúlós

Dögös

Dögös

Dögös


Oldalról különösen a kétféle fényezésű példányok néznek ki elsőre furcsán, a hosszú első túlnyúlás és a hamar süllyedésnek induló tetőív valamint az arasznyi, hónaljig felmázolt alvázvédőre hasonlító műanyagelemek miatt. De a Lancia Delta akkor is szép. Csinos, elegáns, nehéz lenne azt mondani rá, hogy olyan, mint a többi autó. Jó minőségűek az elérhető közelségben lévő anyagok, valamint a kidolgozás is. Reméljük sokáig így is marad.

Kattintás után eláruljuk, mikor ér hozzánk és mennyibe kerül majd az új Delta


Odabent

A Fiat Bravo padlólemezére alapozott 4,5 méter hosszú, 2700 mm-es tengelytávú autóban nem lehet panasz a lábtérre. Az üvegtetővel felszerelt változatban a fejtér már a 185 centis magasság környékén problémás, amin az egyébként rafinált, osztottan is tologatható, állítható háttámlájú második üléssor sem sokat javít. Ha nagyra nőttünk, le kell mondani az amúgy vidám hangulatot kölcsönző üvegtetőről.

Vicsorgó hód

Vicsorgó hód

Vicsorgó hód


A tesztúton hajtott járgányban keményre tömött, kényelmes üléseken terpeszkedhettünk, amin még a bőrborítás is tetszett. Nem csúszós bőrkárpit, hanem kellemes tapintású hasított bőrbe öltöztetett fotelek vártak minket. A műszerfalon és szerte az utastérben a Bravóból ismerős alkatrészek köszönnek vissza, de ezen nem kell nagyon csodálkozni.

Lopakodó

Hangszigetelése szép munka, a hangtalan suhanásba besegítenek a szigetelt üvegfelületek, kerékjáratok és a tetőkárpit különleges anyaga is két decibellel csökkenti a menetzajt. Futóműve is jóval közelebb áll a kényelmeshez, puhához, mint a sportoshoz, amihez a pontos, de gyors váltásokra nehezen rávehető hatfokozatú manuális váltó is passzol.

Delta

Delta

Delta


Nagy mennyiségű elektronika is került a Deltába, az új generációs ESP, LED-sorral kombinált adaptív xenon fényszóró, a légzsákok aktiválódása után segélyhívást indító Blue&Me fedélzeti navigációs berendezés, parkolóautomatika segíti a teljesen elkényelmesedett vezetőknek.

Lassan jön

Az olaszoknak maguk felé hajlik a kezük, a hazai piacon már június végétől megvásárolható az új Delta, a spanyoloknak, franciáknak kicsit tovább, júliusig kell várniuk, míg Európa többi részére csak szeptember, október környékén jut el az autó. Idehaza július elejétől lehet leadni rá a megrendeléseket.

A gaz optika ezt tette vele

A gaz optika ezt tette vele

A gaz optika ezt tette vele


Az eladási tervekből kiderül, hogy a fő célközönség a nyugat európai, Kínára valószínűleg nem gondoltak, mert az autó reklámjában Richard Gere autózik fel egy gyors kanyarral a Hollywood Boulevard-ról Tibetbe, ahol mosolygós, békés helyiekkel barátkozik. Meglátjuk, nálunk megy-e majd ez a reklám.

Modellek Árak      
ARGENTO 1.4 T-Jet 120LE 4 995 000
ARGENTO 1.6 Multijet DPF 120LE 5 695 000
ORO 1.4 T-Jet 120LE 5 395 000
ORO 1.4 T-Jet 150LE 5 745 000
ORO 1.6 Multijet DPF 120LE 6 095 000
ORO 2.0 Multijet DPF 165LE 6 795 000
PLATINO 1.4 T-Jet 150LE 6 195 000
PLATINO 1.6 Multijet DPF 120LE 6 545 000
PLATINO 1.6 Multijet DPF Selectronic 120LE 6 795 000
PLATINO 1.9 Twinturbo Multijet 190LE 7 695 000