Bejön a Napfény

Bejön a Napfény

Bejön a Napfény


Anno a Jeep is belátta, hogy terjeszkednie kell. Már szinte minden magára valamit is adó autógyárnak volt szabadidő-autó, vagy hobbiterepjáró a tarsolyában. Pont az ne készítene, aki ért is hozzá? Mindenki új piacot próbál meghódítani, érdekes látni, ahogy egyes gyártók a tömegmodellek után próbálnak magasabb babérokra törni, míg mások a luxusmodellek után ereszkednek le a kisebb pénztárcájú vevőkhöz.

A 40-es évek óta (II. Világháború) tündöklő amerikai Jeep ez utóbbi kategória. Sajnos, mire a tengerentúlról ideért, megugrott az ára. Kb. 3 millió forinttal kerül többe nálunk a vas. Igaz, ott csak benzines van, nálunk pedig a dízel járt.

Ez adott volt

Ez adott volt

Ez adott volt


Ezt a bizonyos dízelt, a VW-tól szerezték be a Jeep-hez, ami az autó egyik legnagyobb pozitívuma. A Jeep történetében az első olyan modell, amivel 7 liter alatti fogyasztás érhető el. És ez ráadásul valóban teljesíthető, persze nem térdig érő hóban, 4×4 üzemmódban, kilinccsel előre és nem a városi forgalomban.

A kedvezőnek mondható fogyasztás és a tömeg mellett viszonylag hamar megjön az ereje, még hatodikban is elég jól húz, ekkora testre is bőven elég ez a 140 lovas motor. Mindössze azt kell megszokni, hogy a kuplung nagyon fent fog. Ha ez megvan, akkor akár versenyautókat megszégyenítő dinamizmussal rajtolhatunk a pirosnál. Kevésbé szimpatikus, hogy a motor berregése nagyon hangos.

Messze esett a fájától?

Ilyennek vázolták 2002-ben

Ilyennek vázolták 2002-ben

Ilyennek vázolták 2002-ben


Már 2002-ben elkészült a Compass vonalait prezentáló első tanulmány, a végeredmény természetesen kevésbé vakmerő, viszont borzasztóan csúnya, legalábbis az eleje. Pontosabban nem is az eleje, hanem a profilja. Mert szemből pofás Jeep, oldalról jó megjelenésű, arányos szabadidő-autó, de ez valahogy nem áll össze egy egésszé. Micsoda szerencse, hogy ez nem igazán érdekel akkor, amikor bent ülök.

Egyvalami viszont igazán boldoggá tett. Már a Chrysler Sebringen is feltűnt, de most, hogy láttam a gyári képeken a Compasst végleg bebizonyosodott számomra, hogy a foncsorozott-műanyag kinézetű felni nem tetszik. Hálát adtam az égnek, hogy télen került hozzánk tesztelésre, így szerencsére kapott egy szebb felnit. Hát igen, az élet apró örömei…

A családi vonásokat tekintve egyébként annyira nem áll csehül. A menetpróbán az derült ki, hogy míg más gyártók a kényelem érdekében mindent feláldoznak, a Compass hű maradt a nevéhez. Ennek ellenére azért egy biztonságos, jól felszerelt városi autó, nagy testtel.

A Jeep Compass könnyen válhat a kerti partik kedvencévé, lapozz!


Belső tér

Kivételesen igényes anyagokat válogattak ehhez a modellhez, ami nemcsak azért meglepő, mert amerikai, hanem mert nem igaz. Azt, hogy egy műanyag “kopogós” vagy nem, nehéz meghatározni, pláne azért, mert ennek a jelzőnek nincs pontos értelmezése, de erre a belsőre biztosan igaz. Olyan dolgokat szoktak felhozni a kevésbé jó minőségű belsőtérrel rendelkező autók védelmében, hogy például könnyű tisztán tartani.

Nos, ezt gyakorlatilag slaggal is tisztíthatjuk, annyira igénytelen, a színe pedig borzalmas. Amikor elindulás után a központi zár behúzza a gombokat, a legócskább egyterűeket megszégyenítő robajjal teszi mindezt.

Gyerünk, vagy mehettek vissza a balettbe ugrálni!

Gyerünk, vagy mehettek vissza a balettbe ugrálni!

Mehetünk vissza a balettbe ugrálni!


Viszont, elképesztően jól szól a hifi. Ez “odaát” valószínűleg az egyik legfontosabb szempont az autóknál. Szerencsére a korábbi tesztelőknek nemcsak a legyilkolt kuplungot, hanem egy “afroamerikai kiszámolós” CD-t (RAP) is köszönhettünk, amivel még könnyebb volt átszellemülni amerikásba.

A tökéletes bulihangulat elérésének érdekében az egyébként hatalmas csomagtartóban is biztosítva van a megfelelő hangzás. 4 hangszóró van, de a legfontosabb funkció egyértelműen a lehajtható dupla hangszóró, amit az ajtóba építettek. Irány Woodstock, vagy valami hasonló!

Ha valaki el tud vonatkoztatni attól az érzéstől, hogy “legszívesebben kesztyűben vezetném, nehogy rám rakódjon az a barna műanyag!”, és egész pontosan attól, ahogy ezt az egyébként nem rossz autót összerakták, akkor kapunk egy jól felszerelt, jól fogyasztó, erős, nagy autót 7,7 millió forintért.

A család

MOTORADATOKLökettérfogat (ccm)1968Furat x löket (mm)81 X 95,5Hengerek / szelepek száma4/16Max. teljesítmény kW/LE/fordulat103/140/4000Max. nyomaték (Nm/ford.)310 / 1750MENETTELJESÍTMÉNYEKGyorsulás (s, 0-100 km/h)11Végsebesség (km/h)189FOGYASZTÁSVáros (l/100 km)8,3Lakott területen kívül (l/100 km)5,4Vegyes (l/100 km)6,5CO2 kibocsátás (g/km)177MÉRETEKTengelytáv/szélesség/magasság (mm)2635/1810/1630Nyomtáv elöl/hátul1520/1520Terepszög elöl/hátul (fok)21/32Menetkész tömeg/terhelhetoség (kg)1615/395ALAPÁR: 7 725 000 FT (Limited felszereltség)
Pontszám (max. 10)  7 pont

Fogszabályzós csinibaba 5