Hopp! Innen hiányzik valami

Hopp! Innen hiányzik valami


Aztán mikor érte mentünk, jött a hideg zuhany. A franciák a leghátsó üléssort elfelejtették mellékelni az autóhoz. Ugyan így borzalmas méretű csomagtartó maradt a kocsi hátsójában, de mivel a hétvégén éppen nem terveztünk nagyobb volumenű anyagmozgatást, ennek nem tudtunk szívből örülni.

Hármas ikrek

A Peugeot, Fiat és Citroën emblémával egyaránt megvásárolható kisbuszról nem lehet, nem könnyű mást, újabbat írni, mint a már kipróbált testvéreiről. Azért megpróbáltuk kimazsolázni mi a különbség.

A trió legszebb darabja

A trió legszebb darabja


Amiben mégis többet tudott nyújtani Jumpy a korábban már nálunk járt modelleknél, az a kényelem és a gazdag felszereltség. A Citroën nem volt rest és bölcs előrelátással két darab tolóajtóval rendelte a tesztautót, de a menetstabilizáló és az okos klíma, tolatóradar is belefért a büdzsébe. Utóbbi különösen jól jön, az extra hosszú karosszériaváltozat miatt. A hosszú változat szintén remek dolog, ha hasonló autó vásárlásán tanakodnánk, egész biztosan a hosszabbat részesítenénk előnyben.

Legutóbb már örvendeztünk a testvérmodellekben is bőkezűen mért szivargyújtó csatlakozók miatt, de nem lenne igazságos, ha most megfeledkeznénk róluk. Szóval van belőle szép számban, és ez jó. A trióból ez az autó volt az egyetlen, amely elöl csak két üléssel büszkélkedhetett. Persze mindegyikből választható az összes, akár kettes, akár hármas kivitelű variáció, de így legalább a gyakorlatban is bebizonyosodott, hogy elöl nem nyerő a hármas felosztás. Ketten legalább tisztességesen elférnek az első sorban. Így viszont értelmét vesztette a vezető baljára száműzött kézifékkar, de sebaj. Legfeljebb nem rángatják az utasok.

Oldalt két ajtót kapott

Oldalt két ajtót kapott


Hátul még a légrugót kezelő gombokat is elnyomogattuk egy darabig, de ez a csodadolog inkább csak hab a tortán. Vidáman megvan nélküle kis kivétellel mindenki, aki kisbuszként használja a jószágot. Ha naponta többször kellene rogyásig pakolni a hátulját kétmázsás NDK mosógépekkel, akkor mi sem rendelnénk meg enélkül. Azért egy vidám pillanatot mégis köszönhetünk az állítható magasságnak, a teljes pompájában díszlő gigantikus babakocsi összecsukás nélkül, ripsz-ropsz beugratott a hátsó hodályba. Ennél jóval hasznosabb dolog azonban, hogy a tetőbe épített szellőzők segítségével a hátul ülők is részesülnek a légkondicionáló által nyújtott előnyökből. Télen is nyáron is jól jön.

Nemsokára kiderül, hogy a hármasból melyik a leggazdaságosabb választás


Városban

Meglepő módon a külsőre kis rosszindulattal akár otrombának is nevezhető jószág – elsősorban az orra nyúlik kicsit tovább és más szögben, mint ahogy harmonikus lenne – nagy élmény városban is. A rövid egyes, kettes fokozat kiváló a városi ritmushoz igazodó gyors indulásokhoz, ugyanakkor a hatodik fokozatnak hosszabb úton, autópályán vehetjük hasznát.

Jó a két különálló ülés

Jó a két különálló ülés


Az ugyanilyen motorral felszerelt Peugeot Expert hajszállal hét liter feletti fogyasztást produkált városon kívül, hasonlóan jól szerepelt a Fiat versenyzője is. A Citroënnek hálátlan feladat jutott, neki zsúfolt városi környezetben kellett megmutatnia az étvágyát. A mért kilenc litert nem éreztük drámainak a piros lámpák és az araszolás mennyiségéhez mérten. Autóúton pedig nagy valószínűséggel ez is beérte volna kevesebbel.

Erőmű

Elöl a már ismert 2,0 literes dízelmotor égette a szénhidrogén-származékokat, miközben 120 lóerőnyi teljesítményt sajtol ki magából. Ha nincsenek nagy igényeink, ezzel kellemesen elautózhatunk, még púposra pakolt járgánnyal is. Mint már a teszt elején is utaltam rá, a nem éppen kecses forma ellenére nagyon jól elboldogul vele a vezetője.

Névjegy

Névjegy


Szép nagyok a tükrök, jól átlátható a karosszéria, kényelmes, haszonjárműhöz mérten pedig főúri kényelem várja a vezetőt. Az utastérben elszórt borzasztó mennyiségű tárolórekeszről nem is beszélve. Igaz, itt egy aprócska feketepontot megérdemel a Jumpy, ugyanis sehol nem leltünk benne olyan rekeszt, amelybe nyugodt szívvel beletettük volna a mobilt.

Melyiket a három közül?

Használtautó témában otthonosan mozgó munkapadtársamnál érdeklődtem, hogy vajon a trió melyik tagja lehet a legjobb vétel. Sopánkodott egy rövidet a francia és olasz autók gyors árvesztésén, aztán mégis az egyik francia mellett döntött. Állítólag a Peugeot jobban tartja az árát, pedig az összes közül nekem a Citroën embléma jött be a legjobban.

Az utolsó lapon pedig érkeznek az eddig méltánytalanul elhanyagolt számok


Műszaki adatok – Citroen Jumpy Combi Atlante Business 2,0 HDi
MOTORADATOK
Lökettérfogat (ccm)1997
Furat x löket (mm)85 X 88
Hengerek / szelepek száma4/16
Max. teljesítmény (kW[LE]/ford.)88(120)/4000
Max. nyomaték (Nm/ford.)300/2000
MENETTELJESÍTMÉNYEK
Gyorsulás (s, 0-100 km/h)14,7
Végsebesség (km/h)160
FOGYASZTÁS
Város (l/100 km)9,3
Lakott területen kívül (l/100 km)6,5
Vegyes (l/100 km)7,5
CO2 kibocsátás (g/km) 198
MÉRETEK
Hosszúság/szélesség/magasság (mm)5143/1895/1980
Tengelytáv (mm)3122
Csomagtér (liter)770
Menetkész tömeg/terhelhetoség (kg)1919/872
Üzemanyagtank kapacitás (liter)80
Gumiméret215/60 R16
ÁR, KÖLTSÉGEK
Alapár (forint)7 690 000
Konkurensek (forint) Opel Vivaro  Tour Cosmo 2,0 CDTI  7 727 000
Fiat Scudo 2,0 Mjet Executive 7 991 000
Tesztelt autó ára (forint) 8 751 000
A szériafelszereltség fontosabb tételeiElektromos ablak, -tükör, ABS, elektromos fényszórómagasság állítás, színezett hővédő üvegezés,
ÉRTÉKELÉS
a vezess.hu véleményeKényelmes, sokszeméyles autó, amelynek irányításával még városi körülmények között sem kell megszenvedni. Okos belső, sok, nagykapacitású tárolóhely, de a pneumatikus felfüggesztés nélkül is szép az élet.
Pontszám (max. 10)  8 pont