A Párizsi Autószalonon esedékes, hivatalos világpremiert meg sem várva bemutatta új életmód-kombiját, valamint nagyteljesítményű ferdehátúját a Kia.

Kombikupéval, sportmodellel bővül a Kia Ceed család 1

Kia Proceed galéria

A Kia Proceed korábbi kupéságát félig feladva shooting brake, azaz kombikupé formátumban lép színre. A modell a család leghosszabb és legalacsonyabb tagja: a maga 4605 mm-ével fél centivel hosszabb még a kombinál is, ugyanakkor csak 1422 mm magas (-43 mm a kombihoz képest). A hasmagasság is kisebb 5 mm-rel, de a tengelytáv (2650 mm) és a szélesség (1800 mm) nem változott.

A módosított arányokhoz átrajzolt hátsó lökhárító tartozik, de belül is eltér az autó a szokványosabb karosszériaverzióktól: szürke helyett fekete a tetőkárpit, a küszöb fémszínű burkolatot kapott.

Kombikupéval, sportmodellel bővül a Kia Ceed család 2

A csomagtartó 594 literes, alig kisebb tehát, mint a kombié (625 liter), viszont a kisebb hasmagasság miatt annál is könnyebben pakolható. A hátsó üléstámla 4:2:4 arányban osztva dönthető.

A másik újdonság a GT modellverzió, amely a ferdehátúhoz és az új shooting brake kivitelhez egyaránt elérhető.

Az 1,6 literes turbómotor az eddigi erőforrás modernizált verziója, teljesítménye 204 lóerő, a nyomatéki csúcs 265 Nm. Most először hétfokozatú DSG váltóval is társítható, ami normál és sport állásban eltérően viselkedik.

Kombikupéval, sportmodellel bővül a Kia Ceed család 3

Kia Ceed GT galéria

A GT modellek fékrendszerét is feljavították, a széria 288 mm helyett 320 mm-es első tárcsákat kap, amelyek vastagabbak is (25 helyett 28 mm).

A futómű-geometria megegyezik az alapmodellével, de a finomhangolás eltérő.