Genfben még egy karosszériaváltozatot bemutatunk, ígérte a Ceed előpremierje kapcsán a Kia, és így is lett: a ferdehátú modell mellett ott állt a kombi, azaz SW (Sportwagon) kivitel is.

Az autó legfontosabb újdonsága a 600 literes csomagtartó. Az előd eleve nem szűk, 528 literes üregét váltó hodály az alsó-középkategória abszolút élvonalába emeli a Kiát – a Škoda Octavia 610, a VW Golf 605 litert tud, a különbség elméleti jelentőségű.

Annál fontosabb, hogy az autó nemcsak tágas, de okosan praktikus is. A hátsó ülés 4:2:4 arányban osztva dönthető, a padló teljesen sík. A raktér alatt tárolórekesz található, a tetősín (pontosabb volna tetőperemnek nevezni) szériatartozék. De figyelj: a csomagtérajtó motoros mozgatású is lehet, sőt, ha érzékeli a kulcs nélküli nyitási rendszer jeladóját a zsebünkben, magától feltárul az ajtó.

Megcsípi a Škoda Octaviát az új Kia Ceed kombi! 2

Ezen kívül a kombi pontosan ugyanazt tudja, mint a ferdehátú modell, a motorválasztéktól a felszereltségig – ezekről az ötajtós modellt bemutató cikkünkben olvashatsz.

Az autó augusztusban kerül gyártásba, forgalmazása az év negyedik negyedévében kezdődik.

A Ceed Sportwagon viszonylag kompakt: hossza 4,6 méter (elődje 4505 mm), szélessége 1,8 (1,78), magassága 1465 mm (1485 helyett). A tengelytáv nem változott (2,65 m).

Megcsípi a Škoda Octaviát az új Kia Ceed kombi! 3