Hétfőn számoltunk be róla, hogy a rendőrség nemrég a megengedett 90 helyett 236 km/órával mért be egy zöld Mustangot Hajdú-Bihar megyében, és a sofőr 300 ezer forintos csekket kapott. Azonban kiderült, hogy a sztori sántít. 

A cikkhez kapcsolódó Facebook-bejegyzésünk alatt több olvasónk is korrekt módon jelezte (a roppant “kedves”, személyeskedő és sértegető kommenteket pedig külön köszönjük), hogy nem volt ekkora mértékű a sebességtúllépés, és a Ford Mustang vezetője már tisztázta az esetet, azonban a rendőrség hivatalos honlapjára valahogy mégis az alábbi fotó került fel.

Traffipaxfotót hamisíthatott a rendőrség 1

Itt látható, hogy 236 km/órás tempóval mérték be a Mustangot, és az is látszik, hogy “2”-es szám, valahogy soványabb, mint a hármas és a hatos.

Néhány órája pedig a HVG birtokába kerültek az esettel kapcsolatos hivatalos dokumentumok: az eredeti fénykép, a büntetésről kiállított csekk, valamint a befizetésről szóló igazolás.

Traffipaxfotót hamisíthatott a rendőrség 2

Itt látható, hogy 136 km/h áll a fotón

A HVG beszélt a sofőrrel is, aki elismerte, hogy október 8-án az ő autójával valóban gyorsan hajtott, de nem 236-tal, hanem jóval kevesebbel, 136-tal ment. A sofőr elmondta, hogy amióta a hír bejárta a sajtót és több lap is átvette a fotót, sorra kapja az üzeneteket barátaitól, ismerőseitől és ügyfeleitől. Az üzenetek nagy része arról szól, hogy ő mennyire bunkó és felelőtlen, hogy ennyire gyorsan megy a kocsival. Egyértelmű, hogy a 136 km/óra is elég magas sebességtúllépés egy 90-es szakaszon, de közel sem annyira kirívó, mintha valóban 236 km/órával közlekedett volna.

Természetesen megkerestük a rendőrséget az esettel kapcsolatban, hátha tiszta vizet tudnak önteni a pohárba, amint megkapjuk a válaszukat, frissítjük a cikket.

A Police.hu-n azóta is fent van a hír, amelyben a 236 km/órás fotó van:

Traffipaxfotót hamisíthatott a rendőrség 3

Frissítés: a rendőrség válaszolt (?)

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitánysághoz 2020. november 3-án érkezett megkeresése alapján tájékoztatom, hogy az Ön által kérdezett hírrel kapcsolatban a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője vizsgálatot rendelt el.