Apa, ott vagyunk már? Nem, még nem vagyunk ott, de nézd csak, mennyi érdekes dolgot láthatsz addig is, amíg odaérünk! Ezeket a megmutogatható érdekességeket kerestük Magyarország legnagyobb távolságot átölelő autós túraútvonalán, a Felsőszölnök és Garbolc közti úton. A táv útvonaltervezőtől függően kb. 590-610 km hosszú, de ha tényleg be akarunk iktatni egy-két jópofa, különleges érdekességet, érdemes még rápakolni pár kilométer kitérőt út közben. A Vezess két újságírója, Attila és Tamás egy kifejezetten ilyen hosszú távú nézegetős-kirándulós túrákra való kocsival, egy Honda CR-V-vel végigjárta  és lefotózta, amit ezen a hosszú úton érdekesnek talált. Rendhagyó képes autós túrabeszámolónk következik!

Mivel nem csak mentünk és néztünk, hanem fotózgattunk is, decemberben pedig igen rövidek a nappalok, a túrát két szakaszban nyomtuk le. Ebben a galériában a Felsőszölnök-Budapest szakasz érdekességeit gyűjtöttük össze, hamarosan közöljük a második részt is, a Budapest-Garbolcot. Katt a képre és jó szórakozást!

Átautóztuk az országot a Felsőszölnök – Garbolc tengelyen 1

Felsőszölnök apró, alig 600 fős falu az osztrák-magyar-szlovén hármashatár közelében.

Felsőszölnök-Budapest szakasz: az Őrség peremén, Szentgotthárdon át kis utakon eltekergünk a 8-as útig. Ezen aztán végigsüvítünk Székesfehérvárig, ahol átváltunk az M7-esre és immár sztrádatempóval tépünk be a fővárosba, hogy az Erzsébet hídon keljünk át a Dunán.

Budapest-Garbolc szakasz: hosszú, eseménytelen száguldás az M3-ason, majd Jármi előtt elhagyjuk a sztrádát és kezdődik az egyre érdekesebb kaland, ahogy átvágunk Mátészalkán és Kocsordon (Ojjektum!), hogy aztán egy deltatorkolat-szerűen szétterülő úthálózatban válasszunk egy ágat a Szamoson át Garbolcig és a magyar-román-ukrán hármashatárig.