Ugyan sokkal izgalmasabb és hálásabb dolog az állami szerveket ostorozni, de most nem ez következik. Újpesten elejét vették az autósok további lehúzásának.

Vége a pénzbehajtásnak Újpesten 1
Vége a pénzbehajtásnak Újpesten 2

Vége a pénzbehajtásnak Újpesten

Vége a pénzbehajtásnak Újpesten

Vége a pénzbehajtásnak Újpesten 11
Vége a pénzbehajtásnak Újpesten 12
Vége a pénzbehajtásnak Újpesten 13
Vége a pénzbehajtásnak Újpesten 14
Vége a pénzbehajtásnak Újpesten 15
Vége a pénzbehajtásnak Újpesten 16
Vége a pénzbehajtásnak Újpesten 17
Vége a pénzbehajtásnak Újpesten 18
Fotó megosztása:

Még november elején írtunk arról a kereszteződésről, ahol sorra 50 ezer forintra büntették az autósokat. Az előzmények itt olvashatók. A lényeg annyi, hogy sokaknak nem volt egyértelmű a képen jelzett forgalmi helyzet, így komoly vita alakult ki arról, hogy az adott helyen lehet-e, vagy nem a felüljáróra kanyarodni. A Vezess szakértője is arra jutott, hogy bár valóban jogosan büntették meg a felüljáróra kanyarodókat, a felfestés lehetne ennél egyértelműbb is.

Kis ívben jobbra kanyarodás is izgalmas dolog a főútról lezubogó autók miatt

Kis ívben jobbra kanyarodás is izgalmas dolog a főútról lezubogó autók miatt

Mi akkor az üggyel kapcsoltban megkerestük az Újpesti Közterület-felügyeletet, akik léptek is az ügyben, ma már teljesen egyértelmű, hogy mit szabad és mit nem. A lehető legegyszerűbb, legköltséghatékonyabb megoldást választották, az egyik oldalról szaggatott vonallal oldott záróvonalat festettek a kereszteződésbe. Így a főútról jobbra lekanyarodni lehet, az Istvántelki útról is el lehet kanyarodni jobbra, de a felüljáróra nem, hisz ott a záróvonal.

Korrekt, költséghatékony megoldás: balról megszaggatott záróvonal

Korrekt, költséghatékony megoldás: balról megszaggatott záróvonal

Ennek ellenére nem kell sokáig várni, hogy szabálytalan autóst lásson az ember. A frissen festett záróvonalon is úgy mennek át az autósok, mintha ott sem lenne. Pedig nem véletlen a tiltás, az Árpád úton érkezők a kanyar íve miatt szinte semmit nem látnak a jobbról betorkoló utcából. Még a szabályos, kis ívű jobbra kanyarodás sem veszélytelen, a felüljáróra hajtás viszont kifejezetten veszélyes mutatvány. Amit úgy látszik a záróvonal sem állíthat meg.

Rövid videó arról, hogy a frissen festett záróvonal sem véd semmitől:

A Vezess közlekedésracionalizáló vadhajtása továbbra is várja a hasonlóan problémás forgalmi helyzeteket. Ha hasonlót lát, írjon nekünk a erre a címre. Hátha tudunk valamit kezdeni azzal is.