Miért imádjuk az autókat? Az útválasztás szabadsága, a percenkénti több ezer robbanás ereje, hangja lenne a kulcs? Egyszerűen szépek? Ezernyi helyes választ találunk a kérdésre, amelyek között lehet olyan is, aminek semmi köze sincs a lenyűgöző gonddal tervezett szelepvezérléshez, vagy a szenvedéllyel megrajzolt karosszériaelemeknek. 

Imádhatjuk az autókat azért is, mert a közös rajongás belépőt jelent egy közösségbe. Sőt, komoly márkaklubok esetén egy igazi családba. Hogy ez mennyire igaz, azt Tamás története bizonyítja. 

Egy kiégett Alfa

Tamásnak sikerült elérni reális álomautóját, 2014-ben egy Alfa Romeo 156 tulajdonosa lett, az alfások közösségi oldalán naplót is nyitott a “Lilly” névre keresztelt 1,6-os motorral szerelt olasz típusnak. És ahogy egy összetartó családban szokás, örömét, bánatát megosztotta a tagokkal, a márka Facebook-csoportjában. 
“Sziasztok! Elég off, de annyira örülök, hogy veletek is megosztom a jó hírt. (Világgá tudnám kiabálni) 6 hónap gyötrelem után leküzdöttem a rákot és úgy néz ki minden rendben lesz. Reméljük. Így tuti Alfizhatok még nagyon sokáig, most már jöhet Lilly felújítása.” 
Következő bejegyzése azonban már szomorú eseményekről számolt be. Március 1-én ugyanez az autó újabb képeken jelent meg, de már sokkal lehangolóbb állapotban. A motortere kiégett, a szép piros Lilly már nem megy többé. 
“Az autóm ismeretlen műszaki okok miatt indításkor kigyulladt, melynek eredményeképp sajnos az autó motor tere kiégett így használhatatlanná vált :( Egész röviden így ért véget az álmom, de talán még nem itt záródik le a történet… Bár ezt a kocsit megjavíttatni nem tudom, de talán van még remény… az hal meg utoljára… “

Természetes, hogy vigasztaló, együttérző szavakat kapott, de csak idő kérdés volt, mikor merül fel az igazi megoldás. 

Dobjuk össze

Tamás álma nem érhet így véget. A javítás lehetőségét elvetették, ezért Alfás Marek olcsón, 400 000 forintért felajánlott, frissen szervizelt, piros 156-osa lett a kiszemelt. 
Két hétig élt a Marek által megnyitott számlaszám, ez idő alatt az alfások közül 127-en utaltak, mindenki lehetőségeihez mérten Összesen 482 366 forint gyűlt össze 14 nap alatt 127 embertől. 
Életben tartottak egy álmot az alfások 3
Az Alfa Amore vezetői is segítenek, az oldal pedig amorés/Alfa Romeó-s ajándékcsomaggal, matricákkal, és egyéb kiegészítőkkel járul hozzá Tamás új autójához.
 
Simontornyára 50 autós alfás konvoj érkezett az összefogás erejét dicsérő átadásra, és itt szó sincs a segítségnyújtás mögött vigyorogva reklámlehetőséget kereső cégigazgatókról, szavazatleső politikusokról.
 
 
Emberi, tiszta pillanat volt, amit egy márka, az Alfa Romeo iránt érzett közös rajongás táplált. Tamás új autója blogján ezekkel a szavakkal köszönte meg márkatársaink a segítséget: “Nagyszerű nap volt a mai és biztos hogy amíg élek nem felejtem el. Gyönyörű autót kaptam nagyszerű emberektől. Meg mutatták milyenek az igazi Alfások, milyen egy család :) Megtiszteltetés közöttetek lenni és egy ilyen csodálatos autóba beülni.”

BMW-sek jótékonysági gyűjtése

A jelenség nem egyedülálló, idén már a BMW-s márkaklub is felhívta a figyelmet magára egy jótékonysági akcióval. A Pfeiffer szindrómában szenvedő, két és fél éves kislány, Hanna gyógykezelésére szerveztek gyűjtést. 
Szülei, Vera és Zoltán mindent elkövetnek a kislány mielőbbi gyógyulásáért, azonban rendszeres fejlesztésekre, költséges foglalkozásokra kell járniuk, amelyek finanszírozása komoly kihívás. 
Eddig két alkalommal is összefogtak a bajor márka hívei, legutóbb nyolcvanan látogatták meg a csabrendeki családhoz, 330 ezer forinttal, és sok egyéb adománnyal, kitartásra buzdító szóval támogatták a család küzdelmét a betegség ellen.
Csak két kiragadott példa a közelmúltból, és biztos, hogy akad még hasonló történet, ami elkerülte a figyelmem. De büszke lehet mindenki, aki részt vesz ilyen akcióban, mert bizonyítják, hogy az egymásért, és másokért kiálló, autós család nem csak a mozivászon csodája. 
forrás: facebook/alfaamore.hu/veol.hu