Hamarosan kezdetét veszi a magyar Royal Weddingként is emlegetett, hetedhét határra szóló lakodalom, ahol a miniszterelnök legnagyobb lányát veszi el egy baráti királyfi. A hírekből már tudjuk, hogy a családi birtok felé vezető utat szorgos kezek rendbe tették,  épül-szépül a kiválasztott templom környéke is, de arról nem tudunk semmit, miféle járgánnyal utaznak majd a fiatalok a templomból a mulatság helyszínére. Mivel minket leginkább ez érdekel, így megpróbáljuk magunk kitalálni, mik jöhetnének szóba a nem mindennapi rendezvényre.

Volkswagen Multivan?

Egyértelmű választás lenne, nagy, elegáns, tágas, beleférne a menyasszony még a világ legbrutálisabb méretűre faragott abroncsos szoknyájával együtt is. Emellett maga a miniszterelnök-örömapa hajthatná a kocsit, figyelmesen, tapasztaltan, türelmesen és nem is kéne senkitől kölcsönkérni, hiszen ott van kéznél. Csak a mosást, illetve a díszítést kellene megoldani, és mehetne is a menet.
Logikus választás lenne a VW Multivan

Logikus választás lenne a VW Multivan

Hatlovas hintó?

Bár a vőlegény családi háttere miatt a hintó elé fogható lovak előteremtése biztosan nem lenne lehetetlen feladat, de azért 2013-ban már nem annyira menő dolog a hintózás. Lassú, zötyögős, ódivatú, ilyet csak királyok, hercegek, uralkodók csinálnak, és ők is főleg azért, mert ezzel körbe lehet parádézni az alattvalókkal szegélyezett sugárutakat. De a belvárosból a tükröspusztai tanyára semmi pénzért nem hintóznánk ki. Bátran fogadhatunk nagyobb összegben, hogy ilyet nem fogunk látni a hétvégén.
De nézzük, hogy is csinálják ezt az igazi arisztokraták! Ugye, hogy milyen elavult, bár kétségkívül látványos dolog:
a videó a hirdetés után indul

Mercedes-Audi-Suzuki?

A kecskeméti gyár miatt érthető lenne, ha egy Mercedesre esne a választás, emellett a díszes, csillagos járgány pompában, kényelemben is könnyedén hozza azt a szintet, amit egy hasonló esemény fénye megkíván. Azonban van egy kis bibi, az Audi és az Opel is óriási beruházásokat hozott az országba, így ennyi gőzzel ők is adhatnák az esküvői járgányt. 
Jó, Opelből nem biztos hogy találni ennyire puccos kocsit, de az Audi kínálatában több roppant elegáns darabból is lehetne választani. De ha hazai, nemzeti autómárkát keresnének, akkor még a Suzuki is képbe jönne. Az új SX4 hazai gyártása hivatalosan úgyis pont ma vette kezdetét, és a miniszterelnök úr is ott volt a rendezvényen. Amellett, hogy a Suzuki a mi autónk, egy SX4-es, termetesebb szabadidő-autó még jól is áll egy éppen kialakulófélben lévő családnak. 
A Mercedes nem kevés pénzt hozott az országba. Igaz, az Opel, az Audi és a Suzuki is, és ők már régebben itt vannak.

A Mercedes nem kevés pénzt hozott az országba. Igaz, az Opel, az Audi és a Suzuki is, és ők már régebben itt vannak.

Elektromos autó?

A Suzuki SX4 mellett szintén pozitív üzenete lehet egy elektromos esküvői autónak is. Csendes, modern, tiszta, és nem mellékesen a felelős gondolkodás látszatát kelti. A Tiborcz család lovastanyáján pedig a tetőre szerelt napelemek által termelt ingyen árammal lehetne tölteni az akksikat, amelyek simán kibírnák a főváros-Tükröspuszta közötti károsanyag-kibocsátás nélküli utazást. Talán még a duda gyakori nyomkodásával, légellenállás-rontó virágcsokorral az orron is sikerülne.  Szóba jöhet a Nissan Leaf, illetve a hibrid rendszerű Toyota Prius és az Opel Ampera is. Bár egyikük sem az a kifejezetten elegáns autó.
Egy villanyautónak mindig jó üzenete van

Egy villanyautónak mindig jó üzenete van

Trafik? 

A kíváncsi tekintetek elől elrejtőzni egy jelöletlen Renault Trafic is megtenné. Ez tágasabb, mint a Multivan, igaz, a belseje nem annyira puccos, hanem valamivel szerényebben berendezett. Cserébe viszont lehetnének átlátszatlanra fóliázott ablakai – az első persze maradhatna hagyományos – esetleg piros keretes 18-assal, nemzeti színű virágkarikákkal díszítve.
Trafikmintás Trafic

Trafikmintás Trafic

De inkább tekintsünk el a családi háttértől, politikától, egyebektől, mégiscsak két fiatal egyik legfontosabb napjáról van szó, úgyhogy kívánok nekik minden jót! Akár Suzukiban, akár Mercedesben utaznak majd a nagy napon.
És nektek milyen esküvői autótok volt/lesz, vagy milyet szeretnétek? Kicsi sportosat? Nagy elegánsat? Netán ízléstelen, kilométeres limót? Veteránt? Írjátok ide!