A helyszínen több tízezer szurkoló, míg a televízió képernyője előtt több millióan látták és ünnepelték, ahogy a Zengő Motorsport versenyzője előbb a startnál állva hagyta az egész mezőnyt, majd fantasztikus vezetéssel rajt-cél győzelmet aratott. Norbi úgy véli, a leintés pillanatára és a magyar szurkolók ünneplésére élete végéig emlékezni fog, ugyanakkor azt is tudja, most kell a földön maradnia, ugyanis ezzel a sikerrel még messze nem érték el a gyári csapatok színvonalát. Csapatfőnöke, Zengő Zoltán kijelentette, egy infarktust hordott ki lábon, annyira izgult a második futam alatt. Mindenesetre úgy véli, ezt a nagy győzelmet Norbi autója is nagyon akarhatta, ugyanis a rajtnál négy másodperc alatt érte el a százas tempót.

– A szombati időmérőt követően megmondta, hogy a második futamban bármi megtörténhet. Ön most nagyon jó jós, vagy már tudott akkor valamit?

Michelisz Norbert: – Szombaton már látszott, hogy a versenytávra nézve nagyon jó lehet a tempónk, így sejtettem, hogy egy jó állórajttal az 5. helyről sikerülhet a dobogó. Futamgyőzelemben azért nem mertem reménykedni, de nagyon örülök, hogy végül mégis sikerült nyerni.

– Hányadik körben jutott először eszébe, hogy nyerhet? Miként tudott ennek ellenére végig a versenyzésre koncentrálni?

A cél természetesen a hazai eredmények megismétlése a következő futamokon!


Michelisz Norbert: – A harmadik kör végén jutott először eszembe a győzelem, megnyugtató volt ugyanis látni, hogy a többiek nem tudnak követni. Teljes erőmmel azon voltam, hogy a figyelmem ne lankadjon, főleg a célegyenesben, ahol akaratlanul is láttam az értem izguló több tízezer ember szurkolását.

– Mit érzett abban a pillanatban, amikor meglátta a kockás zászlót, és meghallotta a közönség tombolását?

Michelisz Norbert: – Egy pillanat alatt elszállt minden feszültség, és olyan érzés volt, mintha egy hatalmas súlyt vettek volna le a vállaimról. Azt a pillanatot és az ezt követő levezetőkört valamint dobogós ünnepséget életem végéig nem fogom elfelejteni.

– Ahogy a mondás tartja, evés közben jön meg az étvágy. Szlovákiában pole pozíció, Hungaroringen győzelem. Milyen célokkal megy az osztrák versenyre?

Michelisz Norbert: – Mindkét futamon szeretnék a pontszerzők közé kerülni. Azért realistáknak kell maradnunk, tudjuk, hogy fejlődünk az autóval, de ez még nem jelenti sajnos azt, hogy ezentúl minden hétvégén a futamgyőzelemért harcolunk majd.

– Szalay Balázs azt írta a facebook-on, ha kell, minden versenye előtt beleülhet az Antarájába, amit a magyar futam előtt vezetett. Kabalának ugyanis nem volt rossz. Elfogadja az ajánlatát?

Michelisz Norbert: – Nagyon szívesen!

– Ha most lehetne három kívánsága, mi lenne az?

Michelisz Norbert: – Mindenképpen szeretnék egy nagyot pihenni, és időt szentelni
a családomra és barátaimra, ugyanis sokat kivett belőlem a hétvége. Ezen kívül szeretnék még
futamot nyerni idén!

Rajt-cél győzelem, álomszerű siker a Hungaroringen

Zengő Zoltán:”Mi szívvel-lélekkel, ügyességgel és tudással jutottunk el idáig!”

Az ünnepi pillanatokban sem lehet megfeledkezni arról az emberről, akinek ezt a nagy sikert köszönhetjük, aki mindezt biztosította a szurkolóknak és Norbinak is. Zengő Zoltán elhivatottsága, Uram bocsánat, szakmai őrülete nélkül nem élhette volna át Magyarország ezt a sikert. A csapatvezető szerint mindenki ki volt már éhezve erre a sikerre, annyi pech után végre nem jött közbe sem egy galamb, sem egy technikai vagy vezetői hiba, és ezúttal a mezőnyből senki sem tudta kilökni Norbit. Mert egyszerűen nem érték utol.

Norbi úgy véli, a leintés pillanatára és a magyar szurkolók ünneplésére élete végéig emlékezni fog


“Amikor leintették győztesként Norbit, valami olyasmi futott át az agyamon, most éltem túl egy infarktust. Megcsináltuk érzés tört rám, képesek voltunk legyőzni a legerősebb gyári alakulatokat. Így utólag bevallom, az állórajtos, második versenyben bíztunk, komolyan hittem, hogy Norbi ismét dobogóra állhat. Pályafutása során szerintem ennél jobban sosem fog elrajtolni, ráadásul a BMW-je is nagyon akarta a hazai pályán a sikert. Visszanéztük az autó gyorsulását, és a start után négy másodperc alatt érte el a százas határt”. – fogalmazott Zengő Zoltán.

Ám pontosan tisztában van azzal, hogy hiába az utóbbi két verseny sikere – előbb pole pozíció Szlovákiában, most futamgyőzelem a Hungaroringen – messze vannak még a gyári csapatok.

“Mi a pénz helyett szívvel, lélekkel, ügyességgel és tudással próbáljuk meg kihozni a maximumot, ráadásul igazi csapatként működünk. De kár tagadnom, elégtétel ez a két részsiker a számunkra, ugyanis bebizonyítottuk, hogy amikor egyenlőek a feltételek, akkor felvesszük bárkivel a versenyt. Szlovákiában senki sem tesztelhetett, így mindenkinek a kétszer 30 perces szabadedzés alatt kellett beállítania az autóját, nem számított az, ki mennyi kilométert rakott a versenygépébe. Ott megmutattuk az erőnket, miénk lett a pole. Itt a Hungaroringen tavaly elfogyott a mi előnyünk, hisz mindenki betáplálhatta a számítógépeibe az edzések és a versenyek adatait, és idén csak elő kellett venni őket. De akkor is képesek voltunk megcsinálni!” – jelentette ki a Zengő Motorsport csapatfőnöke.

forrás: MNASZ