Gondolnák, hogy a szíj gumiabroncs mintája itt is funkcióval bír?

Gondolnák, hogy a szíj gumiabroncs mintája itt is funkcióval bír?


A Porsche Design márka 1972-es alapítása Ferdinand Alexander Porsche professzor nevéhez kapcsolódik. Ekkor tervezte meg az első, a saját korában merész, teljesen fekete kronográfot. Az órát – a szintén őáltala megálmodott – ikonikus Porsche 911-es műszerfala inspirálta. A cég dizájnközpontja az ausztria Zell am See-ben található, és az órák mellett temérdek más terméket is készítenek, az ütvefúrótól a napszemüvegen, szánkón és telefonon át egészen a komplett konyhabútorig.

Porsche a karon 1

Bármiből képesek szépet tervezni

Bármiből képesek szépet tervezni


Mindegyik, a Porsche Design feliratot viselő termékükre a letisztult vonalak, – a cég alapelve, hogy egy tárgy formáját elsősorban a funkciója határozza meg – és az újszerű, kiváló minőségű anyagok használata a jellemző.

Például 1978-ban alu-ötvözetből készült, mágneses iránytűvel felszerelt karórával léptek a piacra, és óratokozásra a világon ők használtak elsőként az acélnál is keményebb, de könnyű és rozsdamentes titánt, (1980-at írunk) amit korábban csak az űrkutatásban alkalmaztak. Szintén ők jegyzik az 1982-ben bemutatott, világ talán legdurvább, titán tokozású búváróráját az Ocean 2000-t, amely papíron 2000 méteres mélységig vízálló, habár a teszteken a 3200 méteres mélységben lévő nyomást is gond nélkül kibírta az óra.

Porsche a karon 2

Az 1972-es kezdetek óta számos lépcsőn ment át a Porsche Design óragyártó részlege, a korábbi, külső beszállítóktól vásárolt szerkezetek után mára már saját manufaktúrában gyártják a luxuskivitelű óráik lelkét.

Rafinált szerkezet, alufelnit idéző mintával

Már 585 ezer forintért is kaphatunk Porsche Design órát

Már 585 ezer forintért is kaphatunk Porsche Design órát


Akinek eddig minden vágya az volt, hogy végre legyen egy Porschéja, és azt még az ágyba is magával vihesse, annak jó hír, hogy ezek az órák, illetve az aktuális kollekció darabjai már itthon is megvásárolhatók. Rosszabb hír, hogy minimum 585 ezressel a zsebben kell benézni az OREX boltba – idehaza kizárólag náluk lehet kapni – ha vásárolni is szeretne az ember, nemcsak nyálat csorgatni.

Akinek pedig szinte kimeríthetetlen pénzkészletei vannak, az akár 3,6 millióért is vehet magának Porsche Design karórát. A garázsban álló 911-eshez passzoló stílusban.