Vörösre mázolt garázs

Vörösre mázolt garázs

Vörösre mázolt garázs


Még Devecserig sem kell elautózni, hogy az ember furcsa színű sárral szennyezett autókat lásson az úton. A település 30 kilométeres körzetében már feltűnnek a vörös trutymóval kezelt jószágok.

Állítólag – a pletykákkal ellentétben – a guminak nem árt a lúgos iszap. Sajnos a fényezés, illetve a fémrészek már nem ennyire ellenállóak. A legtöbb autó inkább csak koszos – kollégánk szerint sajnos a helyiek olyan autókkal is belementek, majd széthordták a környéken a veszélyes iszapot, amelyek egyáltalán nem voltak veszélyben. Így a vörösiszap olyan távoli útszakaszokra is eljutott, ahol amúgy nem lett volna szennyezés.

Napok óta tart a mosás

Napok óta tart a mosás

Így a katasztrófavédelmis teherautó személyzetének, akik a járművek mentesítését végzik, akad dolguk bőven. A kocsik tisztításához nagynyomású mosót használnak, a tiszta víz aránylag könnyen elbánik a szennyezéssel.

 A Vezess.hu – közösen az NLC csapatával – csütörtökön indul az iszappal elöntött településekre egy adományokkal, hasznosnak vélt dolgokkal gazdagon megpakolt teherautóval. Reméljük, ennyivel mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy hamarabb élhetővé váljon a környék.