A 19 éves srác autószerelő, így hozta össze a Samarát. Saját készítésű lökhárítókat szerelt fel, ezért is látszik a házimunka itt-ott nem maximalista minősége. Viszont az biztos, hogy merészek a formák.

Sőt azt is elhiszem, hogy a ronda négyajtós Samara eredeti kockaalakjához képest javult az autó légellenállása. Elég ránézni a hátsó lökhárító szépen vezetett vonalára. Műanyagból még küszöbök és a hátsó szélvédőre árnyékoló került a kocsira.

Lada Samara tuning Oroszországból
Lada Samara tuning Oroszországból

Lada: Oroszországból szeretettel

Lada: Oroszországból szeretettel

Lada Samara tuning Oroszországból
F1 tuning sportkormány
Lada Samara tuning
Kosei felni
Kocka maradt
2.0 literes befecskendezős motor
Fotó megosztása:
Kosei felni

Kosei felni

Kosei felni


Pontosabban még valami, elöl a nagy fényszórók helyére műanyagba ágyazott Hella DE fényszórók kerültek, a hátsó lámpák szintén a Hella univerzális termékei.

A lámpamaszkokat szintén Alekszej csinálta. Elmondása szerint elsőre nem akart ennyire durván eltávolodni a gyári formáktól, menet közben lendült bele.

Mutatta a motorháztetőt, amelyre így lényegében fölösleges a morcosítás, de ez még a teljes átalakítás előtt készült el. A lemez és lakatosmunkát is együtt csinálta a barátaival, letisztították a kasztnit, eltüntettek minden jelvényt, feliratot, díszlécet, antennát, kilincset.

Kocka maradt

Kocka maradt

Kocka maradt


Az oroszok nagyon tudják a Lada motorokat tuningolni. A VAZ 21099 motorja egy a VAZ 21083-ban bemutatott 1,5 literes, 70 lovas erőforrás – legalábbis eredetileg.

Alekszej átépítette a blokkot, a végeredmény 2,0 liter hengerűrtartalom és kábé 130 lóerő. A sportkipufogó rendszer egyedi gyártmány.

A futóműben vágott rugókkal ültetett, beszerelt egy toronymerevítőt és 7×17 colos Kosei K1-TS felniket választott.

Az utastér kései Lada Samara, a tulaj srác a kárpitokon változtatott, beszerelt egy sportkormányt, valamint Pioneer fejegységet, DLS hangszórókat, monitort és játékkonzolt.

Hasonló verdák az OKtuning.hu oldalán