Aukciókon akár több tízezer dolláros árat is elérnek azok a rendszámok, amelyeken hagyományosan szerencsésnek számító számok láthatók. A kínai babona szerint a legszerencsésebb szám a 8-as, ami a gazdagság szinonimájának is számít. Minél több van belőle egy rendszámon, annál jobban érzi magát ettől a tulajdonosa. Ezzel ellentétben a 4-est viszont szerencsétlennek tartják, hiszen a négyes kínaiul kiejtve halált is jelent.

Nemrég másfélmillió forintnyi összeget fizetett egy üzletember egy olyan rendszámért, aminek csupán utolsó három számjegye volt 8-as.

Kínában a rendszámokat véletlenszerűen összeállított számsorból képezik, ezeket kapják az autósok. Számos tartományban azonban divatba jött, hogy a szerencsés, több nyolcast tartalmazó rendszámokat a tulajdonosok jó pénzért eladták, de akadtak helyek, ahol a hatóság megvesztegetésével próbáltak minél szerencsésebb rendszámhoz jutni.

Telefonszámokra is képesek óriási összegeket költeni a szerencsevadász kínaiak. Ebben az esetben is a nyolcas szám a népszerű, de jót jelent a hatosok, kilencesek kombinációja is.

Korábban az Alfa Romeo a 164-et a négyeshez kapcsolódó babona miatt 168 néven értékesítette Ázsiai egyes piacain, míg a Goodyear az Eagle NCT 3 utódaként rögtön az NCT 5-öt mutatta be.