Ámokfutás legálisan 1

Ámokfutás legálisan

Összegzés

4 nap – 4 szuper buli szlogennel indult az XtrameRally 2006. Gyorsan kiderült, hogy igazából csak 3 ország lesz, mert Szlovákiába nem megyünk, sőt így utólag már tudjuk, hogy jó lett volna a horvátoktól is megkímélni magunkat.

A 80 autóban maximált létszámnak a felét sem érte el az indulók száma, a tavalyinál jóval kevesebb autó nevezett. Nem tudni miért, de a rajtnál a szpíker mindenkitől ezt kérdezte: “Mit szóltál, mikor megtudtad, hogy idén nem időre megy a verseny?”

A mezőnyben a két végletet egy Daewoo Lanos és egy ML500-as Mercedes képviselte, de volt francia rendszámos Porsche Boxster S, és WRX STi Impreza is. Bentley-t vagy Maseratit még távolról sem láttunk a verseny alatt, hiába vártuk, hogy jöjjenek.

2400 kilométerben jelölték ki a távot a szervezők, ezt jókora szórással teljesítették az indulók. Nehezen hittük el, de valakinek 2080 alatt is sikerült megtennie az utat, de volt csapat, amelyik 2800 felett teljesített. A mezőnyből egy autó elvérzett Szlovéniában, egy még az Euroringen, egy pedig oszlopot fogott. A három páros közül ketten másik autóval folytatták a versenyt.

Mi 30 kilométerrel teljesítettük túl a 2400-as átlagot. Ezalatt elégettünk 313,2 liter benzint, elspricceltünk néhány liter ablakmosót, megittunk 20 liter ásványvizet és halálra gázoltunk több ezer bogarat.

A behirdetett 4 szuper buliból tulajdonképpen 1 volt meg nekünk. Az első napit kihagytuk, a másodikat viszont az első miatt a többiek hagyták ki. Zalakaroson viszont meg volt a beígért medencés buli, volt pezsgő és piros pöttyös labda is. A záróestre megint nem volt már energiánk, de azért megbeszéltük, hogy jövőre ugyanitt találkozunk.

Az utolsó napon

A 66-os és a 61-es út igazi csemege azoknak, akik szeretnek a kanyarokban is száguldozni. Dimbes-dombos, kanyar-kanyar hátán, az út minősége általában jó.

A pénteki őrülten hosszú és viszontagságos horvát-szlovén túra után a szombati, – egyben utolsó nap -, jóval rövidebb és élvezhetőbb volt a korábbiaknál. Nem a legtempósabb, de biztosan a legélvezetesebb szakaszok jutottak erre a napra.

A Mecsek és 66-os út viszontagságai után néhányan megmártóztak a Balatonban is, ahol egy Ferrari – egyesek szerint Lamborghini – formájú vizibicikli volt az egyik állomás. Innen átszáguldott a mezőny a lórévi komphoz, és behajóztunk Ráckevére.

Utolsó előtti célpontként Erdőkertesre gördültünk be, ahol végre quadozhattunk egy kicsit. Csak úgy recsegett a homok a fogak alatt, de azért egy kivétellel mindenki szívesen maradt volna. Sajnos a kevés hölgy indulók egyike lábtörést szenvedett ezen a helyszínen, neki jobbulást kívánunk.