Pokoli Tűz – Chevy Silverado 3500 HD 1

Pokoli Tűz - Chevy Silverado 3500 HD

Napjainkban Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a 4×4-es pickupok. Az itthoni utakra eleve jobban megfelel egy strapabíró platós kisteherautó, mint egy feszes futóművel ellátott sportkocsi, de vannak, akik még a pickup gyári hasmagasságával sincsenek teljesen megelégedve. Ritkán ugyan, de néha látni lehet jól megemelt Toyota HiLuxokat vagy Mazda B2500-asokat, monstrum méretű kerekekkel. Az alább bemutatásra kerülő pickup viszont még az extrém dolgok hazájában, Amerikában, is unikumnak számít.

A 2001-es évjáratú Chevrolet Silverado 3500 HD egy kétkerék-hajtású, hosszított pickupként hagyta el a futószalagot. A kocsi eredeti hasmagasságát 40 centiméterrel emelték meg a karosszéria és a futómű között. A beszerelt alkatrészek legtöbbje kézi munka és a legapróbb részletekig le vannak krómozva. A féltengelyek végére 16×12-es felniket húztak, melyekre több mint egy méter átmérőjű mocsárjáró gumik kerültek.

Az autó magasságából adódóan a beszállás egy kicsit nehézkes lenne, ha nem egy motorral működtetett lépcső nyílna le a fülkéből, hogy megkönnyítse a bejutást. A gyártó által készített leghosszabb lépcsőt így is több mint 30 centiméterrel meg kellett hosszabbítani, hogy leérjen a földre.

A karosszéria átépítése után a motor sem kerülhette el a módosításokat. A Silverado 3500 HD-t gyárilag egy 6,6 literes V8-as turbódízel motor mozgatja. A motor gyári teljesítménye 300 lóerő, amit 3100-as fordulaton ad le, nyomatékmaximuma 700 Nm 1800-nál. A motortuning valójában chiptuningra és egy komplett sportkipufogóra korlátozódott. A módosítás után a megnövekedett teljesítmény 400 lóerő és brutális 900 Nm.

Az autó belsejében is történtek változások. Az üléshuzat és az ajtókárpit a legfinomabb bőrből készült. A biztonságos közlekedés érdekében a kocsi minden oldalán, valamint elöl és hátul kis kamerák biztosítják a kocsi alatt haladó forgalom áttekintését. A kamerák képeit egy 2 DIN- méretű képernyő mutatja a kocsi belsejében.

A Chevy majdnem 3 méteres magasságával elég feltűnő a mindennapi forgalomban. Azért, hogy ne csak méretével tűnjön ki, a tulajdonos az egész kocsit tűzpirosra fényezte, majd óriási narancssárga lángnyelveket festettek rá. Így már biztos a feltűnés!