A Tesla adózott eredménye 1,1 milliárd dollárra (405 milliárd forint) csökkent az első három hónapban az egy évvel korábbi 2,51 milliárd dollárról. Eközben a bevétele 9 százalékkal, 23,33 milliárd dollárról 21,3 milliárd dollárra (7842 milliárd forint) csökkent, amivel négy éve először jegyeztek fel esést. Az elemzői várakozások átlagában 22,15 milliárd dolláros bevétel szerepelt.

A Tesla kiszállított járműveinek száma 386,8 ezer volt a negyedévben, ami 20,2 százalékkal marad el a tavalyi utolsó negyedévitől, illetve 8,5 százalékkal az egy évvel korábbitól.

A kedvezőtlen negyedéves adatok ellenére erőteljesen, 11 százalékkal nőtt a Tesla részvényeinek ára a New York-i tőzsde keddi zárása utáni elektronikus kereskedésben Elon Musk vezérigazgató bejelentését követően, miszerint az új, megfizethetőbb járművek gyártása legkésőbb a jövő év második felében kezdődik, „ha nem az idei év végén”.

További részleteket augusztusra ígért erről Musk, aki most csak annyit mondott, hogy az új modellek ugyanazokon a gyártósorokon készülnek majd, mint a jelenlegiek. A cég nemrég jelentős létszámleépítést jelentett be.