Forma-1-es világbajnokkal erősít a Geely luxusmárkája: a héten megjelent bejelentés értelmében a Zeekr a teljesítményrészleg vezető tanácsadójaként számít Kimi Räikkönen munkájára.

Új szerepkörében az lesz Räikkönen feladata, hogy „gyorsabbá és erősebbé tegye” a 001 FR-t. A kínaiak ugyanis azzal a céllal mutatták be első prémiummodelljüket, hogy az a világ leggyorsabb elektromos autójává lépjen elő, versenyre kelve a Tesla Model S Plaiddel, valamint a Porsche Taycan Turbo S-sel. Ennek érdekében még azt is bebizonyították, hogy tankfordulót is végre lehet hajtani a 001 FR-rel.

Tanácsadóként a 44 éves finn segít majd a kínai gyártó mérnökeinek az alváz és a hajtáslánc finomhangolásában, ilyen formában kamatoztatva a versenysportban szerzett tapasztalatait. Egy rövid videóban Räikkönent is megszólaltatták a szerződtetése kapcsán, aki a tőle megszokott rezzenéstelenséggel tudatta a hírt:

A Zeekr 001 FR-t még szeptember elején mutatták be, az 1265 lóerős sportszedánnal bevallottan a Tesla orra alá akarnak borsot törni a kínaiak. Elképesztő teljesítményét négy elektromos motor biztosítja, sportos megjelenésében pedig szénszálas karosszériája tölt be központi szerepet.

Habár a típus hivatalos, pekingi bemutatójára is csak a minap, október 27-én került sor – ha minden igaz, a 2007-es F1-es bajnok Räikkönen jelenlétben –, a 001 FR nemcsak a kínai, hanem az európai piacon is megjelenhet.