Több évnyi várakozást és ígéretek garmadáját küvetően ugyan a civil változat sorozatgyártása is csak most fordul a célegyenesbe, máris az „új generációs rendőrautót” látják a Tesla Cybertruckban.

Larry Ellison az Oracle számítástechnikai óriásvállalat alapítójaként és a Tesla egyik részvényeseként ennek tervezett megvalósításáról egy Las Vegas-i konferencián beszélt, sőt, renderelt képeken meg is mutatta az elképzelt koncepciót – írja a Carscoops. Hozzá kell tenni, az Oracle a rendvédelmi szerveknek jó ideje biztosít felhőszolgáltatásokat, így ez egy újabb szintlépést jelentene.

A képek alapján a Cybertruck rendőrségi változatát hatalmas ráccsal, látványos LED-világítással, hatósági megkülönböztető jelzéssel és vaskos terepgumikkal képzelik el. Ellisonnak viszont az is a célja, hogy a technológiát arra használja, hogy javítsa a rendőrök biztonságát. Ennek egyik központi eleme a „Tesla-szerű” képernyő, amin keresztül hangutasításokkal is elérhetők a főbb rendőrségi funkciók.

Sőt, a szolgálatba igyekvő egyenruhások számára a rendszer élőben közvetítené a helyszínen tartózkodó kollégáik testkameráinak képeit. Fontos, hogy az Oracle technológiájához adott az infrastruktúra a Tesla szögletes pick-upjában, nincs szükség további kamerákra és képernyőkre – az még kérdéses, hogy a golyóálló ablaküvegeket valóban bevetik-e a gyártásnál.

További előny, hogy az Oracle-féle megoldást már meglévő rendőr-Teslákban is alkalmazzák. Az üzemeltetési költségeket ráadásul flottakörnyezetben lényegesen faraghatóak az elektromos hajtásnak köszönhetően.

Ellison régóta hajtogatja, hogy közeli kapcsolatban áll a Tesla-vezér Elon Muskkal, emiatt bár bevallása szerint „nem sokat” tud róla, valószínűleg több ismerettel rendelkezik a Cybertruckról, mint a legtöbben. Mármint annál többet, hogy „nagyon biztonságos, nagyon gyors, a karosszériája rozsdamentes acél”.