A ferdehátú, a crossover, a terepkupé és a furgon / kisbusz után klasszikus négyajtós is kerekedik a Volkswagen ID. modellcsaládjába. A tisztán elektromos típusokat tömörítő almárka újdonsága az ID. Aero névre hallgat, és június 27-én tartja világpremierjét. A felső középkategóriába szánt, azaz a Passat / Arteon páros alternatívájaként piacra lépő modell nagyjából öt méter hosszú lesz, stílusjegyei megegyeznek az ID. család más tagjairól ismert részletekkel.

Érkezik a VW konzervatív villanyszedánja 1
Érkezik a VW konzervatív villanyszedánja 2

Érkezik a VW konzervatív villanyszedánja

Érkezik a VW konzervatív villanyszedánja

Érkezik a VW konzervatív villanyszedánja 5
Érkezik a VW konzervatív villanyszedánja 6
Fotó megosztása:

Neve vélhetően az áramvonalas karosszériára utal – nem véletlenül, hiszen áramlástani szempontból a lépcsős farkialakítás a legkedvezőbb a különböző gyakori karosszériatípusok közül (mivel ez áll a legközelebb az ideális csepp formához).

A modell kínai kivitelét 2023 második felétől fogják árusítani. Az európai és észak-amerikai piacokra hangolt verzió 2023-ban mutatkozik be, és még ugyanabban az évben megkezdődik a gyártása a németországi Emdenben, ahol egyébként a Passat és az Arteon jelenleg is készül. Az emdeni üzemet egymilliárd eurós ráfordítással fokozatosan átállítják a tisztán elektromos modellek gyártására; az ID. 4 már most is itt készül.