Az RS 5 Coupé és Sportback, valamint az RS 4 Avant egyaránt részesülhet azokból a finomságokból, amiket az Audi Sport GmbH fejlesztett ki felsőkategóriás sportmodelleihez.

Még többet hoz ki sportmodelljeiből az Audi 1

Az RS sportfutómű rugóstagjai kézzel állíthatók: a gyári alapértékhez képest eleve 10 mm-rel ültetett felfüggesztés további 10 mm-rel tovább süllyeszthető. A csomag módosított rugóelőfeszítést, három irányban állítható lengéscsillapítókat, valamint feszesebb kanyarstabilizátorokat is tartalmaz.

A Competition csomag keretében 290 km/órára módosul a modellek végsebessége, míg ha a Competition Plus csomagot kérjük, a gyorsítóképesség is javul: az RS 4 Avant 4,1 helyett 3,9 mp, az RS 5 modellpáros 3,9 helyett 3,8 mp alatt gyorsul 0-100 km/órára.

Az összkerékhajtás vezérlését is módosítják, így a nyomatéknak nagyobb százaléka jut a hátsó tengelyre. A sebességváltó új szoftverje nem csak rövidebb kapcsolási időket eredményez, de markánsabb eltéréseket kapunk az egyes üzemmódok között.

A csomagon belül is feláras tételként kínált Pirelli P Zero Corsa típusú sportabroncsok, a blokkolásgátló újraírt vezérlése, valamint az RS kerámia fékrendszer jelentősen (100 km/óráról akár 2 méterrel) rövidebb fékutat eredményez.

Még többet hoz ki sportmodelljeiből az Audi 234

 

A változatos módosítások közül is kiemelkedik az új RS sportkipufogó-rendszer, amely nem csak matt fekete végcsöveivel hódít, de intenzívebb hangzásával is. Ezen a téren különleges trükkhöz folyamodtak a tervezők: vékonyabbra méretezték a motortér és az utastér közötti hangszigetelést – ennek fontos járulékos előnye, hogy mintegy 8 kilogrammal csökkent a modellek tömege.

A műszaki változtatásokat megfelelően hangsúlyos optikai frissítés kíséri. A kárpitok nem csak színükben, de anyagukban is újak, a Dinamica például ülésenként 215 grammnyi újrahasznosított polietilént tartalmaz.

A motorházfedélen és a csomagtartó ajtaján elhelyezett négy karika, illetve a modelljelzés fényes fekete színnel hirdeti, hogy nem átlagos RS-ekkel van dolgunk. Újdonság a kristályosan csillogó Sebring fekete fényezés (ld. a fenti RS 5 Sportback album képein), amihez magas fényű fekete keréktárcsák is társíthatók. A fényszórók minden esetben Mátrix LED technológiát alkalmaznak.

Még többet hoz ki sportmodelljeiből az Audi 341

A csomagot fekete karbon optikai szett teszi teljessé: ez a külső tükörházakat, az első és oldalsó légterelő idomokat, a küszöbtoldatot és a hátsó diffúzort foglalja magában, és tetszőlegesen matt vagy fényes kivitelben választható.