Nem sokáig halogatott az Audi: az RS4 Avant bemutatása után már meg is érkezett az RS5 Coupé és az RS5 Sportback – előbbi három, utóbbi öt ajtóval.

Megvadultak az Audi túrakupéi 1
Megvadultak az Audi túrakupéi 2

Megvadultak az Audi túrakupéi

Megvadultak az Audi túrakupéi 17
Megvadultak az Audi túrakupéi 18
Megvadultak az Audi túrakupéi 19
Megvadultak az Audi túrakupéi 20
Megvadultak az Audi túrakupéi 21
Megvadultak az Audi túrakupéi 22
Megvadultak az Audi túrakupéi 23
Megvadultak az Audi túrakupéi 24
Megvadultak az Audi túrakupéi 25
Megvadultak az Audi túrakupéi 26
Megvadultak az Audi túrakupéi 27
Megvadultak az Audi túrakupéi 28
Megvadultak az Audi túrakupéi 29
Megvadultak az Audi túrakupéi 30
Fotó megosztása:

A 2,9 literes, hathengeres turbómotor 450 lóereje és 600 Nm forgatónyomatéka 3,9 másodperces gyorsulást tesz lehetővé 100 km/órára; a végsebesség (a 250 km/órás korlátozást feloldva) 280 km/óra. Az egyetlen különbség, hogy a szabványos mérések szerint a kupé 9,1, míg a Sportback (ötajtós kupé) 9,2 litert fogyaszt 100 kilométeren – előbbi 208, utóbbi 209 gramm széndioxidot bocsát a légkörbe kilométerenként.

Megvadultak az Audi túrakupéi 31

A vizuális részletek is azonosak. Szélesebb és laposabb lett a hűtőmaszk, követve az RS6 / RS7 páros példáját, a rács fölötti apró légbeömlő rések sem hiányoznak. A kerékíveket 40 mm-rel szélesebbre szabták, a LED-es (felárért lézeres-mátrix LED-es) fényszórók háza fekete, az elülső légbeömlők ötszögletű kialakítás kaptak. A küszöböket és a diffúzort is átrajzolták, kérhetők fényes fekete, matt alumínium vagy karbon dekorral. A logók (négy karika és RS felirat) fekete színben is rendelhetők.

A legfontosabb különbség a két modell között a Coupé szénszálas tetőlemeze, ami csaknem négy kilogrammot farag le a jármű tömegéből, méghozzá pont onnan, ahol az a legjobban érezhető.

Megvadultak az Audi túrakupéi 32
Megvadultak az Audi túrakupéi 33

Az utastérben vízszintes vonalak és sötét tónusok dominálnak. A sportülések bőr/Alcantara kárpitozása kérésre Nappa bőrre cserélhető. Szintén opciós a piros vagy szürke RS dekorcsomag. A kormánykereket, a váltókart és a térdtámaszt szürke vagy piros cérnával varrott Alcantara borítja. A digitális műszerfalpanel és a head-up kijelző egyaránt RS grafikát kapott, előbbi külön RS üzemmóddal is rendelkezik.

Az alumínium váltófülek nagyobbak, hátra sport-differenciálmű kérhető. Az RS sportfutómű alapáras, felárért kérhető hozzá hidraulikus oldaldőlés-/ ágaskodás-/térdeplés-szabályozást megvalósító, három fokozatban állítható adaptív lengéscsillapítás.

Megvadultak az Audi túrakupéi 34

A választható üzemmódok kínálata két sportos módussal bővült, amelyek a kormánykeréken elhelyezett RS gombbal aktiválhatók.

A 19 colos gyári felnik kérésre 20 colos kerekekkel válthatók ki, ezek fényes fekete vagy matt bronz árnyalatban is elérhetők. A féknyergek fekete vagy piros kivitelben érkeznek, de kérhető karbon kerámia fék is, amit a szürke, piros vagy kék nyergekről ismerhetünk fel.

Megvadultak az Audi túrakupéi 35