Tegnap független sajtóértesülések alapján adtunk hírt arról, hogy a Volkswagen valódi terepképességekkel bíró szabadidőjárművet, valamint azzal műszakilag közös alapokon nyugvó pickupot kíván fejleszteni és az Egyesült Államokban értékesíteni.

Ma aztán nem csak ezt erősítette meg hivatalosan az autógyártó, hanem azt is, hogy mindezt a 2020-ban birtokukba jutott Scout márkanév alatt szándékoznak megvalósítani.

(Ennek a Scout márkanévnek az égvilágon semmi köze nincs a szintén a VW-csoportba tartozó Skoda terepesített típusaira alkalmazott Scout modellnévhez, az egyezés teljes mértékben a véletlen műve.)

Az új modellek gyártása a tervek szerint 2026-ban indul be, a cég nem kevesebbet vár a kezdeményezéstől, mint hogy megerősítse jelenleg marginális jelenlétét az észak-amerikai piacon.

Az elmúlt évek leghangosabb modellújdonságai között többször is előfordult ugyanez az elektromos pickup / SUV kombináció, a Riviantól a Hummerig.

Egyelőre nem tudni, hogy a Volkswagen saját maga fejleszti-e az új elektromos járműveket, annyit azonban elárultak, hogy vadonatúj platformra épülnek a modellek, amelyek első prototípusait már jövőre be akarják mutatni.