Már 2024-ben sorozatgyártásba kerülhet a Mercedes-Benz Vision EQXX tanulmányautó (képeinken) számos megoldása, jelentette be a gyár egyik szóvivője. „A kísérleti jármű arra szolgált, hogy felmérjen bizonyos, leendő szériamodellekben alkalmazandó technológiai lehetőségeket.

A program számos innovatív megoldása hamarosan sorozatgyártású modelljeinkben is fellelhető lesz” – hangzott a tájékoztatás, amelyben kihangsúlyozták, hogy „nem csupán konkrét alkatrészekről és technológiákról van szó, hanem a fejlesztés során alkalmazott szoftverekről és digitális eszközökről, valamint rendkívül dinamikus és alkalmazkodóképes, multidiszciplináris fejlesztési szemléletről.

Gyártásba kerülnek az űrhajó-Mercedes technológiái 1
Gyártásba kerülnek az űrhajó-Mercedes technológiái 2

Gyártásba kerülnek az űrhajó-Mercedes technológiái

Gyártásba kerülnek az űrhajó-Mercedes technológiái

Gyártásba kerülnek az űrhajó-Mercedes technológiái 13
Gyártásba kerülnek az űrhajó-Mercedes technológiái 14
Gyártásba kerülnek az űrhajó-Mercedes technológiái 15
Gyártásba kerülnek az űrhajó-Mercedes technológiái 16
Gyártásba kerülnek az űrhajó-Mercedes technológiái 17
Gyártásba kerülnek az űrhajó-Mercedes technológiái 18
Gyártásba kerülnek az űrhajó-Mercedes technológiái 19
Gyártásba kerülnek az űrhajó-Mercedes technológiái 20
Gyártásba kerülnek az űrhajó-Mercedes technológiái 21
Gyártásba kerülnek az űrhajó-Mercedes technológiái 22
Fotó megosztása:

A Vision EQXX leginkább kiemelkedő tulajdonsága a 10 kWh/100 km alatti energiafogyasztás, ami 1000 kilométeres tényleges hatótávolságot ígér. Ugyanakkor Markus Schäfer, a Mercedes-Benz technológiai igazgatója szerint nem csak az ehhez kapcsolódó technológiák várnak sorozatgyártásra, hanem például az autó általános formaterve, amely nagyon közel áll a 2024-ben bevezetendő szériamodell dizájnjához.

Gyártásba kerülnek az űrhajó-Mercedes technológiái 23

A várakozások szerint az EQXX technológiája az EQC elektromos középkategóriás szedánban kerülhet először piacra. Az EQC az EQE alá betagozódó modell – ez viszont azt jelenti, hogy az itt alkalmazott technológiákat az EQE, illetve EQS csúcsmodellekben is késlekedés nélkül be kell hogy tudják vezetni.

Gyártásba kerülnek az űrhajó-Mercedes technológiái 24