A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. november 6-án a déli órákban több lakossági bejelentés érkezett egy kistehergépjárműről, amely az M30-as autópályán a forgalommal szemben haladt – írja a Police.hu.

A rendőrök azonnal a jelzett helyszínre mentek, azonban már nem találták meg a szabálytalan járművet. A széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően sikerült azonosítani azt, amely egy vállalkozás tulajdonában állt. A telephelyen azonban az egyenruhások senkit nem találtak, ám a délutáni órákban az Encsi Rendőrkapitányságon megjelent a gépjárművet vezető sofőr.

Újabb ámokfutót kapcsoltak le az M30-ason, aki a friss jogsiját bukta 1

A léhi férfi a nyomozóknak elmondta, hogy mindössze három hónapja rendelkezik vezetői engedéllyel. Miután észlelte, hogy rossz irányba megy az autópályán úgy döntött, hogy megfordul és ugyan a forgalommal szemben, de a lehető legrövidebb úton letér a sztrádáról.  Az eset során csodával határos módon baleset nem történt.

Az Encsi Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés megalapozott gyanújával miatt folytat eljárást a sofőrrel szemben, jogosítványát bevonták.

Nem először tapasztaltak mostanában hasonló őrültséget az M30-as autópályán: ahogy azt a napokban megírtuk, egy másik sofőr az újonnan átadott szakaszon vetemedett arra, hogy a forgalommal szemben autózzon.