Épphogy átesett évek után az első komolyabb ráncfelvarrásán, töretlenül komoly népszerűségnek örvend Magyarországon a Dacia Duster. A román szabadidő-autót azonban tovább lehet pofozgatni, a Prior Design csapata ezt kihasználva előrukkolt hozzá egy optikai tuninggal.

Megfizethetőségével és praktikusságával sokak kedvencévé vált a Duster, a német vállalat body kitjével pedig szokatlanul agresszív megjelenést kap. Anyagát üvegszál és Dura-Flex magas minőségű keveréke alkotja, ami mellett három érvet is felsorakoztatnak: könnyen festhető, olcsón előállítható és viszonylag tartós.

Új külsőt kapott a magyarok egyik kedvenc autója 2

A képre kattintva galéria nyílik!

Bármelyik 2018-ban vagy utána gyártott Dusterrel kompatibilis a csomag. Ha morgósabb, sportosabbá alakítaná valaki a sajátját, annak költsége 2999 euró (kb. 1-1,1 millió forint), az összeg tizedének megfelelő felárért pedig hátsó spoiler is kérhető.

Lényegesen szélesebb és lökhárítóig előre-, illetve hátranyúló sárvédőivel már-már DTM-benyomást kölcsönöz az alapvetően szelíd külsejű SUV-nak. Ezen felül új első spoilert, küszöböket és hátsó diffúzort is tartalmaz az alapcsomag. A Prior Design hivatalos képein mindezt masszívan süllyesztett felfüggesztéssel és nagy átmérőjű abroncsokkal fűszerezték meg.

Új külsőt kapott a magyarok egyik kedvenc autója 3

Tekintve, hogy ebben a formájában gyakorlatilag elveszítené terepjáró jellegét és tulajdonságát, kérdés, mekkora érdeklődés a body kit iránt. Mindenesetre a cég már fogadja a rendeléseket.

Természetesen nem csak a legújabb és legvadabb Daciákkal foglalkozik a Vezess! Itt elolvasható, mit gondolunk sok év távlatában a furgonként és családi autóként is ismert Loganről: