Azt már korábban is lehetett tudni, hogy a frissen bemutatott Hyundai Ioniq 5 nem sokáig marad árván a márka elektromos palettáján: hamarosan további szedánok és szabadidőjárművek követik.

Most viszont az is kiderült, hogy ezek mikor érkeznek, és milyen műszaki paraméterekre számíthatunk.

Elegáns villanyszedánnal bővít a Hyundai 1
Elegáns villanyszedánnal bővít a Hyundai 2

Elegáns villanyszedánnal bővít a Hyundai

Elegáns villanyszedánnal bővít a Hyundai

Elegáns villanyszedánnal bővít a Hyundai 7
Elegáns villanyszedánnal bővít a Hyundai 8
Elegáns villanyszedánnal bővít a Hyundai 9
Elegáns villanyszedánnal bővít a Hyundai 10
Fotó megosztása:

A Hyundai Ioniq 6 már 2022 végén, azaz másfél év múlva piacon lesz, és az eredeti Ioniq szedánt váltja. Formavilága állítólag a Hyundai Prophecy tanulmányautóhoz (képeinken) lesz hasonló, azaz nem az átlagos közízléshez passzítják – annál valószínűbb, hogy különösen kedvező légellenállást kínál majd.

A Hyundai Ioniq 7 az Ioniq 5 nagyobb párjaként a szabadidőjárművek kedvelőit örvendezteti meg. A három üléssoros, várhatóan a Palisade-del azonos méretű (azaz a Santa Fénél is nagyobb) autó 2024 elején lép piacra – másfél évente adagolja tehát villanyautóit a Hyundai.

Elegáns villanyszedánnal bővít a Hyundai 11

Mindkét modell 480 kilométer körüli hatótávolságot ígér, bár ehhez eltérő méretű akkumulátorcsomagokra lesz szükségük: az Ioniq 6 az Ioniq 5-ből ismert, 73 kWh kapacitású pakkot kapja, míg az Ioniq 7 esetében 100 kWh-ból hozzák ki a bőséges hatótávolságot.

Ahogy az Ioniq 5, a két nagyobb modell is többféle teljesítményszinten, két- és négykerék-hajtással lesz elérhető. Az Ioniq 6 esetében 218, illetve 313 lóerős változattal számolhatunk, míg a kínálat legnagyobb tagjával kapcsolatban egyelőre csak a nagyobbik, 313 lóerős hajtásláncot erősítette meg a Hyundai; gyanús azonban, hogy lesz ennél is erősebb kivitele a nagy szabadidőjárműnek.

Elegáns villanyszedánnal bővít a Hyundai 12

Az eredeti tervek szerint lesz majd még egy Hyundai Ioniq 4 is: egy alsó-középkategóriás családi autó, amely közvetlenül a Volkswagen ID.3-mal fog versenyezni.