Magabiztosan nevezte el új tanulmányautóját a Hyundai, és állítólag tényleg nem látványos zsákutca, hanem leendő Hyundai-típusok formai előfutára lehet a Prophecy.

Takarító luxusbálnát álmodott a Hyundai 1
Takarító luxusbálnát álmodott a Hyundai 2

Takarító luxusbálnát álmodott a Hyundai

Takarító luxusbálnát álmodott a Hyundai

Takarító luxusbálnát álmodott a Hyundai 15
Takarító luxusbálnát álmodott a Hyundai 16
Takarító luxusbálnát álmodott a Hyundai 17
Takarító luxusbálnát álmodott a Hyundai 18
Takarító luxusbálnát álmodott a Hyundai 19
Takarító luxusbálnát álmodott a Hyundai 20
Takarító luxusbálnát álmodott a Hyundai 21
Takarító luxusbálnát álmodott a Hyundai 22
Takarító luxusbálnát álmodott a Hyundai 23
Takarító luxusbálnát álmodott a Hyundai 24
Takarító luxusbálnát álmodott a Hyundai 25
Takarító luxusbálnát álmodott a Hyundai 26
Fotó megosztása:

Habár a tanulmányautót már leleplezték, műszaki adatokat még nem közölt róla a gyártó. Kijelölték viszont azokat a támpontokat, amelyekhez igazodik a különösen áramvonalasnak tűnő modell. Az egyik az érzéki sportosság filozófiája, amely már az új i20-asban is érvényesül állítólag, a másik az optimista futurizmus, amit úgy értelmezünk, hogy egyszerre barátságos és messzire tekintő, a jelentől elvonatkoztatott, de nem elidegenítő – a Hyundai szerint érzelmi alapú kapcsolatot jelent ember és gép között.

Takarító luxusbálnát álmodott a Hyundai 27

A rendkívül egyszerű vonalvezetésű autóról lerí, hogy dizájnját aerodinamikai mérnökök diktálták. A Hyundai egyenesen tökéletes autóformaként említi a sziluettet, ami a Mercedes CLS-től a Tesla Model S-ig sok mindent idéz, még a Porsche Panamera/Taycan páros sem áll tőle messze. Hátul komoly leszorítóerőt ébresztő, átlátszó légterelőt találunk, a keréktárcsák propeller-kialakítása beszívja, majd az oldalfalak mentén áramoltatja végig a levegőt. A padlólemezbe süllyesztett akkukat is hatékonyan hűti a menetszél.

Takarító luxusbálnát álmodott a Hyundai 28

A fényszóró pixeles szerkezetéhez jobb, ha hozzászokunk: ezt már rövid távon viszontláthatjuk a Hyundai szériamodelljein. Szintén apró négyzetek borítják az ajtókat is: ezek légbevezető nyílások, amelyeken keresztül hatékony légtisztító rendszerbe kerül, majd ismét a külvilágba ömlik vissza a levegő: a nagy Hyundai-bálna így effektíve tisztítja maga körül a környezetet.

Takarító luxusbálnát álmodott a Hyundai 29

Az utastérben rengeteg a hely. A kagylóülések és a skótkockás kárpit rögtön az élvezetes vezethetőséget juttatja eszünkbe, de erről mondjunk le: még kormánykerék sincs a Prophecy-ben. Helyette dupla botkormánnyal irányítható, vagy elvezeti saját magát, ha kérjük.