A huszonegyedik század igazi luxuscikke a magánélet: az online térben mindig szem előtt vagyunk, az állandó rohanásban a legritkább alkalmakkor jut magunkra időnk. Az átlagembernek ezzel együtt kell élnie, ha viszont valakinek rengeteg sok pénze van, az erre is találhat megoldást – például a Rolls-Royce-nál.

Luxusautó szégyenlős milliárdosoknak 1
Luxusautó szégyenlős milliárdosoknak 2

Luxusautó szégyenlős milliárdosoknak

Luxusautó szégyenlős milliárdosoknak 15
Luxusautó szégyenlős milliárdosoknak 16
Luxusautó szégyenlős milliárdosoknak 17
Luxusautó szégyenlős milliárdosoknak 18
Luxusautó szégyenlős milliárdosoknak 19
Luxusautó szégyenlős milliárdosoknak 20
Luxusautó szégyenlős milliárdosoknak 21
Luxusautó szégyenlős milliárdosoknak 22
Luxusautó szégyenlős milliárdosoknak 23
Luxusautó szégyenlős milliárdosoknak 24
Luxusautó szégyenlős milliárdosoknak 25
Luxusautó szégyenlős milliárdosoknak 26
Fotó megosztása:

A Phantom limuzinhoz kínált Privacy Suite kiegészítő csomag ugyanis elektrokromatikus üvegfallal választja el a vezetőt a hátsó utasoktól. Elég egy gombnyomás, és tejüveg mögé bújhat a milliárdos, hogy senkivel ne kelljen megosztania privát pillanatait. Az oldalablakokon hagyományos – bár motoros mozgatású – függönyök, hátul pedig sötétített szélvédő gondoskodik az oly kívánatos magányról.

RR-Privacy

A Rolls-Royce nemcsak a látványt, a hangokat is blokkolja: extra hangszigetelést építettek be, méghozzá olyat, amely pont az emberi beszédhang frekvenciatartományát szűri ki hatékonyan. A főnök természetesen ilyenkor is kommunikálhat a vezetővel: elég megnyomnia egy gombot, és máris utasítást adhat a sofőrnek. Fordítva sem lehetetlen a társalgás: a sofőr jelezheti utasainak, hogy közölni kíván velük valamit, a hátul ülők pedig eldönthetik, hogy fogadják vagy elutasítják a „hívást”.

Luxusautó szégyenlős milliárdosoknak 28

A válaszfalon egy átadóablakot is kialakítottak, amelyen keresztül például iratokat adhatnak előre és hátra: ez a megvilágított nyílás kizárólag hátulról nyitható.

A Privacy Suite lényege, hogy egyedül lehessünk hátul, de ettől még elképzelhető, hogy nagy magányunkban is az internetre vágyunk. A két darab 12 colos monitor tehát nemcsak médialejátszásra, hordozható számítógépek képének (pl. prezentációk) megjelenítésére alkalmas, de online kapcsolódást is lehetővé tesz.

Luxusautó szégyenlős milliárdosoknak 29