Várnia kell annak, aki a következő időszakban készült a vezetői engedély megszerzéséhez szükséges vizsga letételére, ugyanis a március 8-án életbe lépő korlátozások között felfüggesztik a járművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáit. Nemcsak a vizsgákat érinti a korlátozás, hanem az alkalmassági vizsgálatokat és az utánképzéseket is.

Az intézkedés a közúti, a vasúti, a hajózási és a légügyi (drón-) területet egyaránt sújtja, és kiterjed a pályaalkalmassági vizsgálatok elvégzésére is. A befizetett vizsgadíját senki sem veszíti el, a vizsgák új időpontjáról az érintettek a képző szervezetektől kapnak tájékoztatást – közölte a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft.

Ami még biztos, hogy az autószervizek nyitva tarthatnak hétfőtől is. A Magyar Közlönyben megjelent szabályok egyértelműek: “6. § (1)/7. A személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiség vagy helyszín köteles zárva tartani, kivéve a járműszerviz szolgáltatás, a mezőgazdasági és iparigép-szerviz szolgáltatás, a háztartásigép-szerviz szolgáltatás, az épületgépészeti szolgáltatás.”

Az autókereskedések is nyitva maradhatnak, de értékesítési tevékenységet magánszemélyek részére nem végezhetnek, csak jogi személyeket szolgálhatnak ki.