Az eredeti Jeep Grand Wagoneer 1984-ben lépett színre, és olyan kényelmi funkciókkal kényeztette vásárlóit, amelyet akkoriban csak a luxusszedánoktól lehetett elvárni – megspékelve persze a Jeep márkától megszokott terep- és vontatási alkalmassággal.

Visszatérhet az óriás Jeep 1
Visszatérhet az óriás Jeep 2

Visszatérhet az óriás Jeep

Visszatérhet az óriás Jeep

Visszatérhet az óriás Jeep 21
Visszatérhet az óriás Jeep 22
Visszatérhet az óriás Jeep 23
Visszatérhet az óriás Jeep 24
Visszatérhet az óriás Jeep 25
Visszatérhet az óriás Jeep 26
Visszatérhet az óriás Jeep 27
Visszatérhet az óriás Jeep 28
Visszatérhet az óriás Jeep 29
Visszatérhet az óriás Jeep 30
Visszatérhet az óriás Jeep 31
Visszatérhet az óriás Jeep 32
Visszatérhet az óriás Jeep 33
Visszatérhet az óriás Jeep 34
Visszatérhet az óriás Jeep 35
Visszatérhet az óriás Jeep 36
Visszatérhet az óriás Jeep 37
Visszatérhet az óriás Jeep 38
Fotó megosztása:

Most ismét lesz Grand Wagoneer, vagy legalábbis lehet: a Jeep ugyanis egyelőre tanulmányként mutatta be a hatalmas autót. A pontos méretek egyelőre nem ismertek, az viszont árulkodó, hogy a hátsó sorban mindössze két ülést helyeztek el, monitorból viszont három is került ide (mindhárom 10,1 colos): egy-egy az utasok előtt, egy harmadik pedig középen – erről vezérelhetők a komfort-funkciók.

Visszatérhet az óriás Jeep 39

Az első utas elé is jutott egyébként egy külön képernyő: ez ugyanúgy 10,25 colos, mint a középkonzol alsó, másodlagos kijelzője; az elsődleges érintőképernyő 12,1, a digitális műszeregység 12,3 colos. A klímaberendezés négy zónára osztva temperálja a három üléssoros utasteret, amelyet fenntartható anyagokból rendeztek be. Nem ez azonban a tanulmányautó egyetlen környezetbarát jellemzője: hajtásáról plug-in hibrid erőforrás gondoskodik.

 

Visszatérhet az óriás Jeep 40

Emellett ugyanakkor megőrizte elvárható terepalkalmasságát, miközben a közúti kényelemről légrugózás, valamint független első és hátsó kerékfelfüggesztés gondoskodik.

A Grand Wagoneer csak része a márka megújulási programjának: hamarosan érkezik a kisebb Wagoneer is, amely 1962-ig vezetheti vissza vérvonalát.

Visszatérhet az óriás Jeep 41

A jelek szerint a megvilágított hűtőmaszk lesz az év legfelkapottabb avantgárd stíluseleme: a Rolls-Royce Ghost, a Škoda Enyaq és a Hyundai Tucson után a Jeep Grand Wagoneer is fénnyel hangsúlyozza ki orr-részét. A teakfa fényszórókeretek ellenben teljességgel egyediek, ahogy a 24 colos kerekek agyának plexibetétje sem átlagos stíluselem.

a videó a hirdetés után indul

Szintén teakfa borítja a tetősín lekötési pontjait, míg a belső térben jól újrahasznosítható üveg dekorbetéteket és fenntartható forrásból származó, nyers alumínium felületeket találunk. Újrahasznosítható a tetőkárpit is, míg az üléskárpitok reciklált anyagból készültek.

Az audiorendszert az amerikai McIntosh céggel terveztették; ők 23 hangszórót és egy 24 csatornás erősítőt építettek be.

Visszatérhet az óriás Jeep 42