A jelenleg futó Hyundai Tucson maga a megtestesült közízlés, kifejezetten harmonikus, tetszetős vonalaival a kompakt szabadidőjárművek műfajának egyik legesztétikusabb képviselője.

Ezzel a konformizmussal üvöltve szakít az utód, amelyet majd szeptember 15-én mutat be teljes valójában a Hyundai. Az előre közzétett fotók alapján a harmonikusból a radikálisba csap át a Tucson: orrkialakítását az új Elantra háromszögekből építkező homlokzata ihlette, amit itt sajátos nappalifény-megoldással toldottak meg: a hűtőmaszk rácsozatának szélső elemei LED-eket rejtenek, induláskor ezek gyulladnak fel. A fő fényforrások alighanem a légbeömlőnek tűnő mélyedésekben kaptak helyet – mindkét fénymegoldás sokkolóan más, mint amit eddig bárhol láthattunk.

Jóval kevésbé egyedi a far, bár a Hondákat és Peugeot-kat idéző lámpatesteket összekötő fénysáv karakteressé teszi a megjelenését. Akkor már inkább a kerékíveket, a D-oszlopot és a hátsó lökhárító sarkait díszítő, sokszögletű betéteket emelnénk ki; illetve az orrtól a farig végigfutó, határozott élt rajzoló karaktervonal sem sablonos – biztosat persze csak normál megvilágítás mellett tudnánk mondani.

Az utastérben, biztos, ami biztos, a Mercedes által képviselt, minimalista prémium irányvonalat követi a Hyundai; a digitális műszeregység keret nélkül ül mélyen a vezető előtt, a középkonzol mintha a műszerfal tetejéről folyt volna alá – kétségtelenül izgalmas megoldásokat ígér az előzetes.