Laposabb, minden kivitelben LED-es fényszóróiról, új rácsozatú, krómozott pöttyözésű hűtőmaszkjáról ismerhető fel a 2020-as E-osztály kupé és kabrió. Hátul szintén átdolgozták a zárófények belső szerkezetét, ugyanitt a tolatókamerát magában foglaló csillagot besüllyesztették a csomagtérfedélbe.

A belső térben új fabetétek közül válogathatunk, a kezelőfelület pedig alapértelmezésben két darab 10,25 colos (26 cm) képátlójú kijelzőből áll, amik helyett opcióként 12,3 colos (31,2 cm) egységeket kérhetünk. A vadonatúj multifunkciós kormánykerék érzékeli, ha elengedi a sofőr: ilyenkor előbb figyelmeztető és riasztó jelzéseket ad, majd aktiválja a vészhelyzeti robotféket, és megállítja az autót.

Megújultak a kétajtós E-osztályok 1
Megújultak a kétajtós E-osztályok 2

Megújultak a kétajtós E-osztályok

Megújultak a kétajtós E-osztályok

Megújultak a kétajtós E-osztályok 14
Megújultak a kétajtós E-osztályok 15
Megújultak a kétajtós E-osztályok 16
Megújultak a kétajtós E-osztályok 17
Megújultak a kétajtós E-osztályok 18
Megújultak a kétajtós E-osztályok 19
Megújultak a kétajtós E-osztályok 20
Megújultak a kétajtós E-osztályok 21
Megújultak a kétajtós E-osztályok 22
Megújultak a kétajtós E-osztályok 23
Megújultak a kétajtós E-osztályok 24
Fotó megosztása:

Az olyan, különleges funkciók, mint az automata magasságállítású ülések vagy a kényelmi rendszerek összehangolt működtetésével dolgozó Energizing hangulatjavító rendszer, kiegészülnek az Energizing Coach szolgáltatással, amelynek keretében intelligens algoritmus javasolja az aktuálisan megfelelő hangulatot, opciósan kiegészítve a sofőr pulzusát, kipihentségét, feszültségét is figyelembe vevő funkcióval.

A motorkínálat újdonsága, hogy a 261 lóerős négyhengeres dízelmotor a sebességváltóba beépített, második generációs, 48 voltos integrált generátor / indítómotor egységet kap, amely a start-stop funkció mellett lehetővé teszi a hatékony fékenergia-visszanyerést, valamint a motor menet közbeni leállítását.

Megújultak a kétajtós E-osztályok 25

Mercedes-AMG E 53 Coupé

Az ISG egység a hajtásba is besegíthet, akár 20 lóerővel, 180 Nm nyomatékkal támogatva az elindulást. Az E-osztály aktuális megújulási hullámával együtt érkezik meg a kétajtós modellekbe a soros hathengeres benzinmotorhoz kapcsolódó 48 voltos ISG rendszer, amely 21 lóerővel és 250 Nm-rel támogatja a belső égésű motort.

Az AMG E 53 4Matic+ modell is hasonló esztétikai (lámpa- és orrkialakítás) és funkcionális (kormánykerék) módosításokon esett át. Az új modellév hozománya a sportmodellhez most először társítható AMG Dynamic Plus csomag, amely a nyolchengeres AMG E 63 verziók megjelenését és műszaki megoldásait hozza el a soros hathengeres motorhoz. Olyan szolgáltatásokat tartalmaz, mint a kormánykerékről kapcsolható, beépített driftprogrammal szerelt verseny üzemmód, vagy az AMG feliratú, piros féknyergek.

Megújultak a kétajtós E-osztályok 26

Mercedes-AMG E 53 Coupé