Két évvel ezelőtt számos forrásból érkeztek hírek kombi Teslákról, mi is megírtunk néhányat. Ez az autó is ott volt a listán; eredetileg húsz példányt képzeltek el belőle, ám úgy tűnik, egyedi darab maradt.

A történet akkor kezdődött, amikor gazdája és építtetője, Floris de Raadt végre megvette álmai Model S-ét. Hamar rájött azonban, hogy túl sok mindenkinek van hasonló autója. Látott viszont egy holland műhelynél egy Tesla halottaskocsit, és az ötlet szöget vert a fejébe.

Szerencsére nem hozott ízléstelen döntést, sőt, kifejezetten ízlésesen határozott: a Jaguar XF Sportbrake farát akarta ugyanis ráépíttetni a villanyautóra. Mivel azonban a Tesla alumíniumból, a Jaguar viszont acélból készült, az elképzelést annak ellenére el kellett vetnie, hogy minden ív tökéletesen stimmelt volna.

Egy Rolls-Royce árát kérik el ezért a kombiért 1

Kép: JB Classic Cars

Maradt tehát a teljesen egyedi tervezés. A kombi alapját egy 422 lóerős, 600 Nm nyomatékú, hátsókerék-hajtású Model S 85 Performance adta. A RemetzCar mérnökei először is bevitték az autó pontos méreteit egy számítógépes programba, aztán kezdődött a kísérletezés. Nem kevesebb mint 101 különböző elképzelést vázoltak a megbízónak, így jutottak el azokhoz a jelenlegi vonalakhoz.

Az építés során állítólag az alapmodell minden funkcionális jellemzőjét megőrizték, beleértve a törésbiztonsághoz szükséges gyűrődőzónákat is.

Egy Rolls-Royce árát kérik el ezért a kombiért 2

Az autót egy holland specialista kínálja megvételre 186 ezer euróért, plusz 21% áfa, amit azonban csak uniós vevőknek kell megfizetniük (megfelelő közösségi adószám birtokában még azoknak sem). Ha mégis, a vételár 224 ezer euróra, azaz 79 millió forintra rúg. Ennyiből már egy Rolls-Royce-t is vehetsz – no de mennyivel különlegesebb egy elektromos kombi, nem?