Miközben mi elsősorban a Párizsi Autószalonnal voltunk elfoglalva egy másik rendezvény is zajlott, ahol szintén lehetett autókat is látni, bár ez egy kissé lehangolóbb volt.  Hollandiában rendezték a 2016-os temetkezési kiállítást.

Itt mutatkozott be az alábbi jármű, egy Tesla Model S-ből épített halottaskocsi. A különleges járgányt a Remetz Car készítette, amely nemcsak ilyen modellek, de egyes autók nyújtott változatának készítésével is foglalkozik.

a videó a hirdetés után indul

Miután a holland cégnél kettévágták az eredeti karosszériát, 800 milliméterrel hosszabb hátsó traktust építettek saját műhelyükben. Az így létrehozott 5779 mm-es kasztniban jut hely egy maximum 217 centis koporsónak.

Ha vannak gyerekeid, ne nézd meg ezt a kocsit! 1
Ha vannak gyerekeid, ne nézd meg ezt a kocsit! 2

Ha vannak gyerekeid, ne nézd meg ezt a kocsit!

Ha vannak gyerekeid, ne nézd meg ezt a kocsit!

Ha vannak gyerekeid, ne nézd meg ezt a kocsit! 9
Ha vannak gyerekeid, ne nézd meg ezt a kocsit! 10
Ha vannak gyerekeid, ne nézd meg ezt a kocsit! 11
Ha vannak gyerekeid, ne nézd meg ezt a kocsit! 12
Ha vannak gyerekeid, ne nézd meg ezt a kocsit! 13
Ha vannak gyerekeid, ne nézd meg ezt a kocsit! 14
Fotó megosztása:

Nem változott a Tesla hajtás-rendszere így az továbbra is teljesen elektromos. Ahogy az eredeti modellnél úgy a halottaskocsi teljesítménye is 362-762 lóerő között változhat, bár kérdéses, hogy szükség van-e az alapmodellnél erősebbre itt. A hatótávolság többféle lehet, 390-500 km között.

Ha eddig nem szomorkodtál, akkor majd most. Az alábbi kocsinál morbidabbat még nem nagyon láttunk. Az alábbi Fiat 500-as – amely szintén a Remetz műve – egy halottaskocsi, gyerekek számára. Megnyújtották a kisautót, de így is csak egy kisebb koporsónak van benne hely.

fiat500

a videó a hirdetés után indul