Elon Musk nem vállalta be a puttonyos Tesla Model S gyártását, hanem a trendeket követve inkább a Model X nevű SUV-vel szolgálja ki a nagyobb teret kívánó fogyasztókat. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ezzel mindenki ki van békülve. Épült már házilag kombi Tesla Model S és nagy sikere volt, ami jól mutatja, hogy a praktikusabb modellre bizony szükség van.

Egy holland gyűjtő, Floris de Raadt például felkérte Niels van Roijt, hogy tervezze meg neki a Tesla Model S shooting brake változatát, melyet aztán a RemetzCar műhelye épít majd meg. A tervezés során nem csak a jobban használható raktér volt a cél, hanem az is, hogy megmaradjon a sportos forma és a kiegészítők megfelelően illeszkedjenek az autóhoz. Az ablakvonal krómdíszítése és a tetőablak körüli U alakú betét is egyedi ötlet, de szépen passzol az autóhoz.

Itt a kombi Tesla Model S, amire már sokan vártak 2Itt a kombi Tesla Model S, amire már sokan vártak 3

A nagyközönség először a holland Concours d’Élégance autószépségversenyen láthatja először a kombi Tesla Model S-t, mely a tervek szerint nem marad egyedi példány. A jövőben húsz darabot építenének belőle, melyeknek nagy valószínűséggel hamar gazdát találnak. Részletesebb információkat egyelőre nem árultak el, így azt sem tudjuk, hogy mennyivel növekedett a csomagtartó az eredetihez képest, de az ilyen kis szériában készülő ritkaságoknál ez másodlagos.

A Tesla Model S csúcsváltozata a P100D, melynek bő 700 villanyos lóereje 2,7 másodperces százas sprintre képes az eredeti formájában, a hatótávja meg közel 600 kilométer – persze ez nagyban függ a felhasználástól is.