Idén januárban mutatkozott be a Lexus LC Convertible tanulmányautó, egy félig kész kabrió-koncepció – félig kész, hiszen például teteje nem lenyitható volt, hanem teljességgel hiányzott. Mindenesetre előbb vagy utóbb döntenie kell a cégnek: megépíti-e az elegáns vonalvezetésű autót, amelyet egyébként a kupé egyik látványos előtanulmánya, az LF-C2 már 2014-ben előre vetített.

Megépülhet a Lexus luxus-kabriója 1
Megépülhet a Lexus luxus-kabriója 2

Megépülhet a Lexus luxus-kabriója

Megépülhet a Lexus luxus-kabriója 8
Megépülhet a Lexus luxus-kabriója 9
Megépülhet a Lexus luxus-kabriója 10
Megépülhet a Lexus luxus-kabriója 11
Megépülhet a Lexus luxus-kabriója 12
Fotó megosztása:

Pierre Gouteux, a Lexus Europe termék- és marketing-szakértője szerint jók az esélyei az autó megvalósulásának. „Az LC kabriótanulmány fogadtatása rendkívül pozitív volt a márka rajongói, a potenciális ügyfelek és még a szaksajtó részéről is. Ez nagy örömünkre szolgált, és a kedvező visszajelzésekről értelemszerűen beszámolunk a központban – ha sorozatgyártásban szeretnénk látni az autót a luxuskabriók zsúfolt szegmensében, erős érvekre lesz szükségünk.”

A tanulmány kialakításánál eleve ügyeltek arra, hogy az autó ne csak csinos, de használható is legyen: a helykihasználás gyakorlatilag megegyezik a kupééval. Ha megépítik a kabriót, biztosan vászontetőt kap: a keménytető túl sok helyet foglalna el, és túl nehéz volna.

Megépülhet a Lexus luxus-kabriója 13

A legfontosabb kérdés persze az, hogy akar-e kabriót kínálni a Lexus, ez pedig a fizetőképes keresleten múlik: ha mindenki kizárólag szabadidőjárművet vásárol, nem lesz értelme súlyos pénzeket fordítani egy eladhatatlan luxustárgy kifejlesztésére.