17 éven át kellett nélkülöznünk a Toyota Suprát, a japánok ikonikussá vált sportkocsija azonban hosszú várakozás és rengeteg kiszivárgott részlet után végre bemutatták. Az A90-es kódjelű modellt a BMW-vel közösen fejlesztették, de testvérével, a Z4-essel ellentétben a japánok verziója kupé lett és a formaterv is elég jellegzetesen keleties. Ez sokaknál ki is csapta a biztosítékot a bajor eredetű sorhatossal együtt. Ahogyan a korábbi generációkhoz, úgy a GR Suprához is hamarosan megjelennek a legkülönfélébb tuningcuccok, előként a TRD vagyis a Toyota Racing Development mutatott be pár apróságot.

Máris jött az optikai tuning az új Toyota Suprához 1
Máris jött az optikai tuning az új Toyota Suprához 2

Máris jött az optikai tuning az új Toyota Suprához

Máris jött az optikai tuning az új Toyota Suprához

Máris jött az optikai tuning az új Toyota Suprához 8
Máris jött az optikai tuning az új Toyota Suprához 9
Máris jött az optikai tuning az új Toyota Suprához 10
Máris jött az optikai tuning az új Toyota Suprához 11
Máris jött az optikai tuning az új Toyota Suprához 12
Fotó megosztása:

A teljesítménnyel egyelőre nem foglalkoztak, de biztos azzal sem várnak majd sokáig. Első körben az optikán reszeltek, az autóhoz több aerodinamikai elemet készítettek, mely valóban optimalizálja a légáramlatokat a Supra körül és leszorítóerőt is termel. Az autón körbe karbon élek láthatóak, az ajtón lévő kamu légbeömlő helyére is szénszálas betét került a bemutatott példányon, valamint kisebb fajta hátsó szárnyat mutattak be. A fronton lévő splitter például nagy sebességnél növeli a leszorítóerőt.

Máris jött az optikai tuning az új Toyota Suprához 14

A TRD kínál hozzá 19 colos kovácsolt alufelniket is, a mögöttes tartalomról azonban nem beszélnek. A TRD azonban ígérete szerint tovább dolgozik a Suprán, így várhatóan felfüggesztés és fék, valamint egyéb apróságok is fejleszthetőek lesznek a Toyota sportautóján a jövőben.