Újabb grafika készült a Lexus LF-1 Limitless tanulmány leendő szériaváltozatáról, ami önmagában még nem hír, az viszont már igen, hogy úgy tűnik, már 2020-ban színre léphet a Lexus új zászlóshajója.

Nekimegy a Lamborghininek a Lexus? 1

Ha tényleg így lesz, az rekord gyors fejlesztési ciklusra enged következtetni; a felső kategóriában 3 évnél hosszabb inkubációs időkkel szokás számolni. A várhatóan LQ névre hallgató modell másik nagy újdonsága a sportos hajtáslánc lehet: az LC és LS szériákból már ismert benzines, illetve benzin-elektromos erőforrások mellett (azokhoz hasonlóan) itt is helyet kaphat az a régóta rebesgetett négyliteres, nyolchengeres turbómotor, amely 600 lóerőnél is nagyobb teljesítménnyel vértezheti fel az LQ-F sportmodellt – ha és amennyiben valóban készítenek ilyet, márpedig a legújabb piaci trendek alapján valós igény van a nagyteljesítményű crossoverekre.

Ha elkészül az LQ-F, meglehetősen kemény ellenfelekkel szemben kell bizonyítania: a Bentley Bentayga mellett a Lamborghini Urus vevőinek kegyeiért is meg kell küzdenie.