Tavaly év végén jelentette be Harry herceg és Meghan Markle eljegyzésüket és már akkor tudható volt, hogy hamarosan megrendezik a pompás esküvőt is. A herceg esküvőjére nem csak a királyi család, hanem az emberek is nagyon készültek. Néhányan képesek voltak napokig a vonulás útvonalán táborozni, hogy a legjobb helyről nézhessék a menetet. A királyi család tagjai közül sokan érkeztek autóval a helyszínre. Mutatjuk, milyen volt a gépjárműpark az év esküvőjén:

Ezek az autók vonultak a hercegi esküvőn 1

Meghan Markle amerikai színésznő egy Mulliner karosszériás 1950-es évjáratú Rolls-Royce Phantom-mal érkezetet az esküvőre. A windsori kastély felé tartó limuzint 5,7 literes, sornyolcas motor hajtja.

Ezek az autók vonultak a hercegi esküvőn 2

Doria Ragland, a menyasszony, Meghan Markle édesanyja éppen egy Bentley Mulsanne-ból száll ki. Az 5,6 méteres luxusautót 5,75 literes, duplaturbós V8-as motor hajtja bő 500 lóerővel és több mint 1000 Nm nyomaték is akad mellé.

Ezek az autók vonultak a hercegi esküvőn 3

II. Erzsébet brit uralkodó és férje, Fülöp edinburghi herceg a Bentley State Limousine-ban érkeztek windsori kastély Szent György-kápolnához. Az autót a Bentley kifejezetten a királynő számára készítette és természetesen teljes védelmet nyújt az uralkodó számára.

Ezek az autók vonultak a hercegi esküvőn 4

Sarolta hercegnő és apja, Vilmos herceg, a brit trónörökös ül a Daimler DS420-ban, melyből három is megjelent az esküvőn. A limuzint nem csak az angol, de a svéd és dán királyi családok is előszeretettel választják. Motorházteteje alatt a Jaguar 4,2 literes, sorhatos motorja dolgozik.

Ezek az autók vonultak a hercegi esküvőn 5

Az esküvő után Harry herceg és Meghan Markle Ascot Landau nyitott hintón tettek egy kört Windsorban. Több ilyen is található a királyi flottában, nevüket arról kapták, hogy II. Erzsébet és Fülöp herceg ezeket a hintókat veti be legpatinásabb angliai lóversenysorozat, a Royal Ascot rendezvényein.