Surprise, azaz meglepetés: így nevezik azt a települést, ahol alighanem a világ legszerencsésebb embere él. Az USA Arizona államában lévő 130 ezres nagyváros helyi Toyota-kereskedésében dolgozó, meg nem nevezett emberünk a minap a közeli repülőtérre indult, hogy felvegye egyik, messziről érkező ügyfelüket.

 

A reggeli csúcsforgalomban azonban porszem került a gépezetbe: a mögötte jövő kamion túl későn fékezett, és belecsúszott a férfit szállító, új generációs Camry-ba, majd ahogy az a nagykönyvben meg van írva, beletolta azt egy másik nyerges vontatóba.

A Toyotából szinte semmi nem maradt, kivéve az utascellát, ami viszont olyannyira épségben megúszta az ütközést, hogy mind a négy oldalajtó nyitható maradt, a vezető pedig karcolások nélkül (a hír alighanem túloz, de mondjuk úgy: néhány csúf zúzódással) megúszta az egészet.

Egy Toyota-kereskedő a világ legszerencsésebb embere? 2

Egy ekkora hőstett után persze a vadonatúj autó nem kerülhetett a bontóba: kiállították a márkakereskedésben, és most rajta mutogatják az ügyfeleknek, milyen magas szintű utasvédelemre képes az új generációs TNGA platform és az abból eredeztetett, GA-K padlólemez – amire egyébként a hamarosan nálunk is kapható Toyota RAV4, illetve Lexus ES modellek is épülnek (a Camry sajnálatos módon nem kapható hivatalosan Európában.)