Miközben a Mercedes alig tud lépést tartani a kereslettel, annyira népszerű a kecskeméti gyártású, elsőkerék-hajtású CLA szedán, a Consumer Reports című elismert szakkiadvány felmérése szerint súlyos gondok vannak az autó érzékelhető és összeszerelési minőségével. 

A felmérés szerint a tulajdonosok az átlagosnál többet panaszkodnak motorhibára, gondok vannak az audiorendszerrel, problémás az elektromos hálózat, és ami a legszomorúbb, az egész autó nyikorog és zörög. Mindez jóval átlag alatti pontszámot eredményezett a Mercedes legkisebb négyajtósa számára. 
Ha ez nem volna elég, a Consumer Reports saját tesztjén is lehúzta a kecses szedánt: egyenetlen teljesítményleadás, zajos utastér, pocsék kilátás és nehéz beszállás rontotta a vezetési élményt. Ezen panaszok egy része mondvacsinált, hiszen a kupés formavilág és a visszafogott méretek párosítása törvényszerűen a helykínálat rovására kell, hogy menjen, ám a minőségi kifogásokra nehéz elfogadható magyarázatot találni. 

Funkcionális és minőségbeli problémákról panaszkodnak a tulajdonosok

A CLA olyan modellekkel osztozik a szamárpadon, mint a tulajdonosok életét fedélzeti szórakoztató rendszerével és hajtásláncával megkeserítő Fiat 500L vagy a Jeep Cherokee, amelynek új fejlesztésű, kilencfokozatú automata sebességváltója annak ellenére is problémákkal terhes, hogy a Fiat-Chrysler elhalasztotta bevezetését, éppen a végső finomítások elhúzódása miatt. Szintén rosszul szerepel a Ford Fiesta, amelyet automata sebességváltója katapultált a lista végére.
Nyitóképünkön az eladási listákat világszerte vezető, a Consumer Reports által vizsgált és kifogásolt CLA 250 modell látható.
A CLA-t kizárólag Kecskeméten gyártja a Mercedes, innen exportálják azt a világ minden szegletébe. Eddig több mint 100 000 példányban talált gazdára az autó, minden negyediket az Egyesült Államokban adtak el. Az üzem egyébként a hetekben érte el a negyedmilliós termelési mérföldkövet; a jubileumi modell (alább) egy japán exportra szánt CLA 45 AMG volt.

Mindeközben már tesztelik a Mercedes CLA kombi kivitelét, a Shooting Brake-et. A prototípust olvasónk fényképezte le. A részletekért kattints az alábbi képre.