Háromnapos razziát tart a rendőrség 2 Fokozottan ellenőrzi a rendőrség csütörtöktől három napon keresztül a közúton közlekedőket. A nemzetközi akcióban a drog- és alkoholfogyasztás kiszűrésére koncentrálnak. Az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleménye szerint szombatig lehet fokozott ellenőrzésre számítani. Napi legalább 8 órában lesznek az utak mentén a hatóság emberei, főként ott, ahol nagyobb esélye van az ittas járművezetésnek. Ezek általában lakott területen belül lévő utakon lesznek.

A kontinens területének jelentős részére kiterjedő közúti ellenőrzés indoka, hogy az ittas, illetve bódult állapotban történő járművezetés Európában és Magyarországon egyaránt kiemelt közlekedésbiztonsági kockázatot jelent. Egyike a három kiemelt oknak, melyek a balesetek bekövetkezésében jelentős szerepet játszanak – olvasható a rendőrség közleményében.

Hozzátették, Magyarországon a szeszes italtól befolyásolt állapotban okozott balesetek száma évek óta igen magas, minden nyolcadik személyi sérüléses balesetet alkohol hatása alatt okoznak.

Háromnapos razziát tart a rendőrség 3

Forrás: MTI